Kako njegovati suhe ruke

lijepe ruke

Suhe ruke su problem mnogih, a kako današnji način života uvelike utječe na našu kožu, važno je pronaći način kako bi koža na rukama bila njegovana i mekana unatoč svim izazovima.

Kakve su to sve okolnosti zbog kojih ruke ponekad izgledaju poput najgrublje površine? Unatoč perilicama posuđa još se uvijek pere na ruke, a deterdženti koliko god bili blagi i dalje negativno utječu na kožu.

Suhe i hrapave ruke rezultat su svakodnevnog izlaganja raznim kemikalijama, čestom pranju ruku, dok se zimi ubrajaju i nepovoljni vremenski uvjeti kao što su hladnoća i vjetar.

Dok je nekima koža suha zbog kemikalija, drugi imaju ovaj problem zbogprevelike osjetljivosti kože, a zbog čega nerijetko posjećuju dermatologa jer kada i nakon svakodnevne njege nema rezultata, posjet liječniku je jedina opcija.

Ali prije doktora dobro je znati kako postoje metode s kojima možda izbjegnete odlazak u zdravstvenu ustanovu.

Za lijepu kožu na rukama potrebno je primijeniti nekoliko korisnih savjeta zbog kojih se kasnije više nećete sramiti dok se rukujete i nećete ruke skrivati u džepovima.

Što treba učiniti? Prvo na što treba obratiti pozornost je zaštita ruku dok obavljate kućanske poslove. Kako su danas sredstva za čišćenje puna jakih kemikalija koja oštećuju kožu, potrebno je uvijek stavljati rukavice.

Prati ruke je važno, ali nažalost današnji sapuni isušuju kožu. Bilo bi dobro izbjegavati sapune s mirisom, a nakon pranja masirati ruke hidratizirajućim kremama.

Pored krema koje možete kupiti u svim dućanima i drogerijama ne treba zaboraviti na namirnice koje već imate, a inače ih koristite za kuhanje.

Maslinovo ulje nije dobro samo za vrhunski okus raznih jela možete ga koristiti i za njegu ruku. Dovoljno je nanijeti malo ulja na ruke, prekriti gazom i držati kratko vrijeme. Ubrzo ćete primijetiti rezultate.

Maslinovo ulje koristite samo dok ste kod kuće i neko vrijeme ne mislite raditi ništa s rukama jer sigurno ne želite masne tragove posvuda.

Dokazano je da pomaže i shea maslac koji isto možete svaki dan nanositi na ruke dok ne počnete primjećivati promjenu i da je koža sve mekša.

Važno je ruke njegovati nekoliko puta u danu kako bi se koža što prije oporavila i kako bi što prije zaboravili na grub osjećaj svaki put kada ste prelazili rukom preko ruke.

Autor: S.Š., Foto: Dmitri Mihhailov/Shutterstock