Kako naučiti strani jezik

žena s laptopom

Znanje stranog jezika je normalna stvar, a sve više postaje biti i stvar opće kulture. Ako pogledamo oglase za posao, u gotovo svakom se navodi da je uvjet znanje stranog jezika, pogotovo engleskog.

Sve češće se podrazumijeva da se strani jezik zna u govoru i pismu, a nerijetko se traži i poznavanje više stranih jezika.

Iako većina ljudi kroz školovanje upoznaje neki od stranih jezika, ako ga ne koristimo, to znanje lako se zaboravi. Stoga je pametno uložiti u neki tečaj kako bi naučili ili napredovali u poznavanju stranog jezika.

Postoji mnogo škola stranih jezika u kojima se nudi sve više jezika. Nisu to više samo standardni jezici kao što su engleski, njemački, talijanski… Sve popularniji su egzotični jezici kao što su kineski, ruski, arapski…

No, cijena tečaja je često previsoka za osobu prosječnih primanja pa si to ne možemo priuštiti. Ipak, zahvaljujući portalima koji nude popuste i do 90%, možemo si omogućiti isti tečaj po puno manjoj cijeni.

Stoga, ako imamo u planu upisati neki strani jezik, pratimo portale na kojima se svaki dan izmjenjuju novi popusti te uhvatimo željeni tečaj po vrlo pristupačnoj cijeni. To su redom portali kao što je: Ponuda dana, megapopust, Crno Jaje, KupiMe… Ukoliko ih izlistavate koji dan zasigurno ćete naći traženo jer tečajeva jezika ima stvarno dosta.

Ukoliko želite učiti jezik, ali nemate vremena redovito pohađati tečaj, možete učiti o vlastitoj režiji. Sve je popularnije internet učenje ili učenje putem cd-a. Tu sami odabiremo vrijeme i mjesto učenja, ovisno o vlastitom tempu života. Obično imamo krajnji rok dokad moramo položiti završni ispit (ako se radi o internet tečaju), te na temelju toga dobivamo certifikat kojim možemo obogatiti svoj životopis.

Ukoliko kupimo cd-e koji su dostupni u knjižarama, a često su i po povoljnim cijenama, možemo učiti koliko hoćemo i ponavljati cd kad god nam to odgovara i gdje god nam to odgovara. Ukoliko dosta vremena provodimo u automobilu, dobra je ideja staviti cd u automobilu i slušati naglasak jer na taj način nam ulazi u uho, a da nismo ni svjesni i što je još bolje. A i ne gubimo vrijeme u učenju.

Stoga, ako imamo volje, postoji način koji je svima dostupan za usvajanje novog jezika. Bio to tečaj ili samostalno učenje, bitno je samo krenuti i početi i već smo puno napravili za sebe i svoje znanje.

Autor: Tajana, Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock