Kako napraviti peeling za ruke

njega ruku

Pravi znak da se čovjek pravilno brine o sebi su njegovane ruke i nokti. Ženske su sklonije pogledima i trebaju zato više računa voditi o svojem tijelu, pa tako i o rukama koje su često zapostavljene. Niti ne znamo koliko je koža na rukama ustvari važna za nas i naše zdravlje.

Ruke su po ljeti, zimi, proljeću i jeseni dosta sklone različitim vremenskim prilikama i neprilikama. Po zimi i jeseni ih često ugrožavaju hladnije temperature koje dolaze skupa s vjetrom.

Koža tada postaje gruba, ispucana, suha i sklona ljuštenju te stvaranju crvenila i sitnijih ranica.

Kako dolazi proljeće, razno cvijeće i trave rastu, a sunce je sve učestalije. Dolazi do različitih alergija koje su uzrokovanje tim vanjskim čimbenicima koji loše utječu na njezino stanje i izgled.

Donosimo vam metode kako njegovati kožu koja je bila pod negativnim čimbenicima uz biljne kreme, prirodne peelinge kod kuće te njegujuća prirodna ulja.

Za suhu kožu odlično će vam doći krema koje nema agresivne sastojke u sebi i koja dodatno poslije primjene ne isušuje kožu. Odličan izbor su sve kreme na bazi kamilice, aloe vere i nevena jer upravo te biljke čine kožu glađom, mlađom te manje sklonu pucanju i sušenju.

Za peeling kod kuće trebati će vam nekoliko žlica šećera i prirodni med. Uzmite 2-3 žlice meda te med stavite umalu posudu. Zatim  posipajte jednu žlicu šečera i sastojke pomiješajte.

Dobivenu smjesu nanesite na ruke te laganim masažnim pokretima masirajte ruke. Time ćete potaknuti bolju cirkulaciju i ukloniti ćete sve odumrle stanice na koži.

Vaša koža će na dodir biti meka, nježna, glatka i nahranjena vitaminima iz meda.

Peeling odstranite toplom vodom ili nježnim vlažnim ručnikom.

Nakon toga, na ruke nanesite hidratantnu kremu koja će vaše ruke dulje učiniti vlažnijoma.

Takožer, peeling možete napraviti i za više puta, samo je bitno da posudu dobro zatvorite i držite je na tamnijem mjestu kako se sastojci ne bi pokvarili.

Autor: A.B.

Autor: A.B.. Foto: Zoia Kostina/Shutterstock