Kako napraviti Gmail

dečko za racunalom
Dečko za racunalom, Foto: Roger Jegg - Fotodesign-Jegg.de/Shutterstock

Komunikacija preko interneta postala je dio svakodnevnice, a na vama je da se odlučite želite li to činiti preko mailova, ili možda nekog drugog načina koji se nude. Među popularnijim su zasigurno programi koji se orijentiraju na video pozive, no budući da je to ponekad nemoguće izvesti, e-mailovi su najbolje rješenje i jedno od najzastupljenijih načina komuniciranja.

Među brojnim internet providerima svakako treba obratiti pozornost na one popularnije, a tu se najviše misli na poznati Gmail. Najbolje od svega što vam za novu mail adresu ne treba puno vremena, potrebno je savladati nekoliko koraka koji se od vas traže.

Dakle ako ste se odlučili formirati svoju novu mail adresu, slijedi nekoliko savjeta koji vam u tome mogu pomoći i malo olakšati cijeli proces. Znači kada ste otišli na potrebnu stranicu prvo ispunite sva ona polja koja se od vas traže.

Pažljivo slijedite upute i pazite da unosite dobre podatke. Što se tiče korisničkog imena, bilo bi dobro prvo provjeriti možete li se možda ulogirati pod svojim imenom, no ako slučajno već postoji korisnik pod tim imenom, pokušajte sa kombinacijom brojki i slova.

Za lozinku uvijek koristite barem 8 znakova kako bi smanjili mogućnost provale od treće strane. Poigrajte se malo, ali obavezno zapišite negdje sa strane kako se slučajno ne bi dogodilo da se ne možete ulogirati, jer se ne sjećate lozinke.

Više informacija na mail.google.com

Foto: Roger Jegg – Fotodesign-Jegg.de/Shutterstock