Kako nanijeti maskaru

žena koja nanosi maskaru
Žena koja nanosi maskaru, Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock

Savršen izgled treba truda i vremena. Naravno da podrazumijeva više faktora gdje prije svega treba ubrojiti pravilan način života. On se naravno odnosi na svakodnevni unos zdravih namirnica koje obiluju vitaminima i prije svega vlaknima.

Osim zdrave prehrane svakako treba voditi računa o kozmetici koju kupujete. Ne samo što treba biti kvalitetna ona isto tako treba odgovarati vašem tipu kože. Prije šminkanja potrebno je voditi računa o primjerenoj njezi lica, dakle prije nego što se uopće krenete šminkati treba voditi računa o svim onim hidratantnim kremama koje pomažu kod lješeg i svježijeg izgleda.

Skoro svaki stručnjak će objasniti kako kod šminkanja treba znati istaknuti prednosti, a sakriti mane. Sam proces sastoji se od nekoliko koraka, a jedan od njih je i isticanje očiju. Za istaknuti ljepotu oka potrebni su vam sjenilo, maskara i olovka.

U nastavku pogledajte kako nanijeti maskaru na donje trepavice.

Proces nanošenja maskare možda je jedan od složenijih, a razlog tome leži učinjenici što mnogo ljudi griješi kada ih pokušava istaknuti. Prije svega potrebno je znati koji vam tip maskare odgovara.

Dakle ako želite duge trepavice naravno da ćete kupiti maskaru koja ih produžuje. Ako želite povećati volumen pazit ćete da na samoj deklaraciji piše kako je upravo ta maskara koju mislite kupiti za njihovo povećanje.

Prije nanošenja maskare bilo bi dobro ako već niste naučili rukovati uvijačem za trepavice koji će vam pomoći u postizanju savršenog izgleda. Upravo ih uvijač fino oblikuje i razdvaja, što itekako olakšava proces nanošenja maskare.

Kada kupite odgovarajuću maskaru krenite ju koristiti tako da ju samo jednom umočite i prije nanošenja na trepavice obrišete lagano od papirnati ručnik, ili maramicu. Ne samo što ćete izbjeći grudice nego ćete dobiti prekrasan izgled trepavica.

Četkicu povlačite od korijena prema samom vrhu, s tim da treba ići preko cijele duljine trepavica. Pogled usmjerite prema dolje i paralelnim pokretima nanosite lagano prema rubovima oka.

Pobrinite se za jako dobro osvjetljenje kako se ne bi iskrala koja pogreška. Želite li postići malo jači look dovoljno ju je nanijeti još tri puta i to samo na rubove trepavica.

U slučaju da želite maskaru nanijeti i na donje trepavice potrebno ju je okrenuti okomito i laganim potezima povuću od korijena prema vrhu trepavica u samo jednom sloju.

Autor: S.Š., Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock