Kako nanijeti crveni ruž za usne

crveni ruž za usne

Za ljepotu je ponekad potrebno istrpiti malo više, a ako to podrazumijeva nekoliko sati tečaja kod najboljih vizažista, zašto ne. Šminkanje zahtijeva vaše vrijeme, trud i strpljenje. Da bi se znali našminkati kako treba i istaknuti sve prednosti svog lica, potrebno je poznavati kakav oblik lica imate i što najbolje odgovara vašoj boji očiju.

Na licu postoji nekoliko područja o kojima treba voditi računa. To su oči, obrazi i usne. Iznenadili biste se na koliko sve detalja morate obratiti pozornost, a pogotovo kada je riječ o usnama. Nije dovoljno uzeti ruž za usne, staviti ga i očekivati da čarolija samo počne.

Ako ste se ikada zapitali kako staviti ruž za usne, slijedi nekoliko korisnih savjeta koji bi vam u tome mogli pomoći. Crveni ruž za usne poznat je po tome što naglašava ženinu ženstvenost.

Prije nego započnete sa šminkanjem pogledajte imate li sve potrebno i krenite. Svako šminkanje započinje nanošenjem podloge koju obavezno morate staviti i preko usana. Kada ste završili uzmite malo balzama i laganim potezima ga nanesite na usne.

Podloga je gotova i sada možete krenuti pozabaviti se malo više s usnama. Uzmite crvenu olovku za usne i nježno iscrtajte oko usana. Budite mirni i bez naglih poteza, kako bi linija bila savršena. Gornju liniju nacrtajte tako što ćete krenuti od sredine prema rubu, a donju od vanjskog ruba prema sredini.

Kada ste završili s ocrtavanjem linije oko usana iskoristite olovku i ispunite područje unutar usana. Ne zaboravite da boja olovke mora biti kao i boja ruža, ali ako je za nijansu svjetlija nema veze.

Došlo je vrijeme da uzmete ruž za usne. Dok stavljate ruž pazite da ne prijeđete rub usana koji ste prethodno ocrtali olovkom. Pogledajte se još jednom u ogledalo kako bi bili sigurni da je sve u redu. Sada ste spremni za izlazak.

Autor: S.Š., Foto: puhhha/Shutterstock