Kako najbolje organizirati vrijeme s djetetom

dok beba spava

Postali ste roditelj i vrijeme je za velike promjene. Kao mlada mama pred sobom imate sasvim novu situaciju na koju se ne morate naviknuti samo vi kao majka nego i vaš suprug te ostatak obitelji. Kako djeca rastu tako rastu i vaše obaveze te sve veći angažman oko njihovog odgoja.

Kao mladi roditelj imali ste priliku promatrati druge obitelji kako odgajaju svoju djecu i koliko ih puštaju da borave pred televizorom, a koliko se s njima igraju. Pitate li bilo kojeg stručnjaka, svaki od njih će se složiti kako je najbolje s djetetom provesti konstruktivno vrijeme u kojem će naučiti važne životne vrijednosti.

Pred vama kao mladom mamom puno je izazova koje treba uspješno ispuniti. Kako bi mogli najbolje organizirati vrijeme s djetetom bilo bi dobro napraviti raspored i plan koji će vam pomoći za trenutke koji slijede.

Najviše vremena koje možete dobiti je upravo vikend. Sada na neko vrijeme zaboravite na izlaske do kasno ujutro, a posvetite se aktivnostima u kojima će sudjelovati cijela obitelj. Započnite subotu ujutro tako što ćete napraviti doručak, a nakon čega će krenuti realizacija zabavnog sadržaja.

Nakon doručka vrijeme je za zabavu. Za vrijeme sunčanog vremena možete prošetati po naselju, igrati se u parku ili odvesti do zološkog vrta. Pazite da tijekom planiranja ne organizirate aktivnosti koje će trajati cijeli dan. Morate imati malo vremena i za sebe.

Došlo je vrijeme ručka i trenutka kada ćete svi zajedno sjediti za stolom. Ako vam dijete još nije raspoloženo za spavanje, nastojte ga animirati s nekom društvenom igricom i svim onim što bi ga moglo zanimati. Nastojte ga kroz igru naučiti životnim načelima.

Isplanirajte dan tako da imate malo vremena i za sebe, a to je najbolje onda kada dijete ide spavati. Najviše vremena za sebe imat ćete ako vam se dijete nalazi na rođendanskoj zabavi. Iskoristite te trenutke kako bi se u potpunosti mogli posvetiti sebi. Tretman kod kozmetičara ili kava s prijateljicama. Odaberite ono što vas veseli.

Dan je polako pri kraju i vi ste sretni jer ste proveli cijeli dan sa svojim djetetom. Radni dani ionako su rezervirani za posao kada je dijete u vrtiću i kada mu se ne možete posvetiti koliko bi htjeli.

Autor: S.Š., Foto: Alliance/Shutterstock