Kako na prirodan način ubrzati rast noktiju

dugi nokti

Zbog lijepih noktiju i vaše ruke odmah izgledaju ljepše, a na taj način dobivate savršenu cjelokupnu sliku. Nije dovoljno samo odrezati nokte, potrebno je voditi računa o njihovoj njezi kako bi bili besprijekorni i kako bi ih na kraju što lakše uljepšali lakom za nokte u boji po vašem izboru.

Pored uobičajenih problema kao što je listanje noktiju, zanoktice, ne treba zaboraviti kako se neke žene žale da im nokti ne rastu dovoljno brzo. Razlog tome treba tražiti u načinu života i očitom nedostatku vitamina zbog kojih dolazi do slabljenja imunološkog sustava.

Postoje metode kako možete na prirodan način ubrzati rast noktiju, a one uključuju povećanu količinu vrijednih i neophodnih vitamina A i C. U svakodnevnu prehranu bi trebali uključiti sve one namirnice koje obiluju vitaminom A. Osim njih ne treba zaboraviti na citruse koji pomažu u proizvodnji kolagena, a time i bržem rastu noktiju. Vitamin A je važan jer igra veliku ulogu kada je u pitanju zdravlje noktiju.

Učestala manikura je pravi put prema bržem rastu noktiju zbog toga što potiče bolju cirkulaciju krvi u noktima. Stručnjaci se slažu kako je dovoljno manikirati ruke svaka dva tjedna, da bi rezultat na kraju bio zadovoljavajući.

Pored vitamina A i C važno je da povećate unos svih onih namirnica koje u sebi imaju dovoljnu količinu vitamina D i neizostavnih proteina. Dokazano je kako nedostatak vitamina D utječe na spori rast noktiju. Sada znate što vam je činiti.

Postoji još jedna metoda koja vam može pomoći, a ona uključuje limun i češnjak. Na nokte je potrebno nanijeti češnjak i ostaviti ga da odstoji barem 5 minuta. Nakon toga isperete ruke i na nokte stavite sok od limuna. Spomenute namirnice će pomoći da vam nokti narastu brže.

Dobro je što postoje prirodne metode kojima si možete pomoći, a za njih vam treba mali dio vašeg vremena i dobre volje. Vaši nokti zaslužuju da uvijek budu lijepi i njegovani, a na kraju dana to ostavlja sliku i o vama.

Provjerite kako napraviti prirodnu smjesu za brži rast noktiju!

Autor: S.Š., Foto: Smart-foto /Shutterstock