Kako lako izgubiti kilograme

žena s metrom u struku

Za gubitak kilograma svi znamo metode koje više ili manje primjenjujemo kada želimo izgubiti koji kilogram viška. No, često nam se zna dogoditi da te sve dobre metode i ideje ne funkcioniraju, a kile jednostavno ne idu dolje.

Zato smo za vas istražili neke nove ideje koje su maštovite, zanimljive i poprilično jednostavne za svakoga. Možda ne djeluju magično i preko noći, ali svakako će vam biti zanimljive i neprimjetne, a kilogrami će padati. Samo malo truda da upamtite i uključite ove ideje u svakodnevicu.

Stepenice

Ono što svi izbjegavamo je penjanje po stepenicama, no ako umjesto lifta svaki put izaberemo stepenice time trošimo više kalorija, izgrađujemo mišiće i podižemo puls. Stepenice su najbolji način za neprimjetno vježbanje, po njima možete trčati i preskakati po dvije. Izvrsne su za oblikovanje bedara i stražnjice.

Voda

Pijenjem vode ubrzavamo metabolizam, smanjujemo apetit i olakšavamo probavu. Također, voda nema kalorija i najbolji je mogući izbor pića. Besplatna je i dostupna, a ako ne volite običnu vodu možete sami cijediti u vodu limune, naranče i drugo voće.

Plešite na omiljenu pjesmu

Svaka aktivnost je dobrodošla, a ako volite glazbu i ples svaki puta kada čujete omiljenu pjesmu ili više njih, zaplešite što energičnije. Plešite, skačite ili se gibajte u ritmu jer tako podižete puls, zagrijavate se i zapravo radite kardio vježbe. Na zabavan i jednostavan način neprimjetno vježbate i zatežete mišiće. Ako uvrstite ovo u svakodnevicu možete vježbati od pet od trideset minuta dnevno bez da ste toga svjesni i ne stvara vam pritisak mukotrpnog vježbanja, a oznojit ćete se jednako.

Iskoristite reklame

Svi mrzimo reklame na televiziji, pogotovo dok gledamo nešto što volimo, a reklame traju i traju. No to možemo iskoristiti kao priliku za ustati s kauča ili fotelje i progibati se, napraviti koji sklek, par čučnjeva. Možda će vam to u početku biti čudno, ali umjesto da sjedite i živcirate se na reklame, ovako činite nešto izvrsno za sebe.

Stišćite guzove

Ovo možete činiti bilo gdje i bilo kada. Možda će vam biti smiješno u početku, ali izvodite to redovito i guzovi će vam se učvrstiti, mišići se jačaju, a s više mišića troši se više kalorija. Ovo je možda sitnica, ali vjerujte da djeluje.

Stišćite trbuh

Temelj dobrog i oblikovanog tijela je čvrst trbuh. Dok stojite, sjedite, ležite ili hodate, stišćite i opuštajte trbušne mišiće, neka vam to pređe u naviku.

Smijte se

Smijanjem zatežete mišiće lica, ali i napinjete trbušne mišiće. Također, smijanjem potičemo dobro raspoloženje, podižemo adrenalin i aktiviramo tijelo.

Nosite košaru umjesto da gurate kolica

U trgovini umjesto guranja kolica nosite košaru. Time jačate mišiće ruku, a možda i kupite manje.

Šećite

Šetnja je najbolji oblik tjelovježbe. Možete šetati s partnerom, psom ili sami. Trošite kalorije na svježem ste zraku i zatežete mišiće nogu, stražnjice i trbušne mišiće.

Vodite ljubav češće

Kalorije se troše svim aktivnostima pa tako i vođenjem ljubavi. Ako u vaš odnos uvedete kompliciranije poze i malo pojačate fizičku aktivnost, više kalorija ćete potrošiti.

Autor: J.S., Foto: kosmos111/Shutterstock