Kako kupiti madrac

kupnja madraca

Kupnja madraca nije jednostavna stvar. Kod kupnje madraca treba obratiti pažnju na vaše potrebe i udobnost koja odgovara vama. Isti madrac neće pasati svakoj osobi, pa vam stoga u nastavku donosimo nekoliko trikova koji će vam olakšati kupnju madraca.

Kada birate madrac, pokušajte ne nasjedati na jeftine fore proizvođača, koji će vas pokušati namamiti izgledom madraca, te koji će napraviti sve kako bi vas privukli i kako biste vi kupili madrac. Navlake na madracima mogu biti prelijepo napravljene, no ispod njih može se kriti najlošiji madrac, pa se ne obazirite na navlake na madracima, jer će one ionako većinu vremena biti prekrivene plahtama.

Prilikom kupnje madraca, provjerite kako je napravljena bočna strana madraca, ako su bočne strane madraca šivane rukom, znači da će madrac dulje zadržati prvotni oblik. Uvijek izbjegavajte sjedenje na rubu madraca, jer to mijenja oblik madraca.

Kada vam dućan u kojem kupujete madrac nudi priliku povrata madraca, ukoliko niste zadovoljni, velikim lukom takve ponude izbjegavajte. Dućani koji nude takve opcije, nude i korištene madrace. Madrac koji je vraćen vraća se u izlog, te ukoliko ste se odlučili za njega, on dolazi u vašu sobu.

Podnica za krevet je vrlo bitna, jer ona nosi 50% težine koji osi krevet. Najbolje bi bilo kada bi kupili madrac i podnicu zajedno, jer to znači da si savršeno odgovaraju. Izbjegavajte ravne podnice na punom okviru, jer se one zapravo rade, kako bi madrac izgledao čvršći, te takve podnice uzrokuju brže trošenje madraca.

Uvijek štedite na dječjim madracima. Koliko god vam to okrutno zvučalo, vjerujte da je ispravno! Proizvođači dječjih madraca jedva čekaju mlade roditelje na kojima mogu zaraditi, jer su roditelji osjetljivi na svoju djecu. No, mladi roditelji ne znaju da su “kvalitetni” dječji madraci zapravo velika glupost, jer su djeca jako lagana, te im neki poseban madrac nije potreban.

Svi prosječni madraci koji se proizvode, osigurati će miran i udoban san svakoj maloj bebi. Novce za madrac radije potrošite na bitne stvari za zdravlje djeteta, poput auto sjedalice i hrane, ta te stvari nemojte štedjeti. I imajte na umu da ćete dječji madrac za koju godinu već trebati promijeniti, ako ne i prije, zbog mokrenja i skakanja po krevetu.

Autor: A.Z., Foto: Africa Studio/Shutterstock