Kako kožu učiniti glađom

Žena pod tušem, Foto: Ariwasabi/Shutterstock

Sigurno je lijep osjećaj kada imate glatku i sjajnu kožu. To je konačni ishod njege koju bi trebali primjenjivati svakodnevno. Uglavnom se radi o čarobnoj kombinaciji raznih preparata, ali isto tako i zdravih namirnica pomoću kojih najprije postižemo unutarnju ljepotu.

Postići glatku kožu nije nemoguće, ali isto tako zahtijeva trud što nebi trebao biti problem, budući da svaka osoba želi izgledati lijepo i prije svega zadovoljna svojim izgledom. Postoje razni načini kako možete poboljšati napetost svoje kože i to redovitim trljanjem.

Potrebno je nabaviti rukavice koje djeluju tako što uklanjanju mrtve stanice kože. Istovremeno obnavljaju mlađe koje se nalaze ispod. Ne samo što dobivate glađu kožu nego ujedno poboljšavate i krvotok.

Rukavice su možda najviše u upotrebi, ponajviše jer ne iziskuju previše novaca, a mogu se iskoristiti više puta. Dakle odlučite se upravo na ovaj način krenuti sa laganijim masažama, jer prejako stiskanje može oštetiti kožu.

Rukavice je najbolje koristiti dok se tuširate, a nakon korištenja dovoljno ih je malo oprati i pustiti da se prirodno osuše. U slučaju da ste više ljubitelj kupanja postoji još jedan način kako bi vam koža izgledala ljepše i svježije.

To je naravno morska sol. Dovoljno je uzeti količinu koja vam stane u jednu šaku i nakon što napunite kadu vodom ispustite sol. Dok ste u kadi dobro se izmasirajte i pustite da se sol polako upije u vašu kožu. Nakon kupanja još se jednom istuširajte kako bi uklonili sol.

Morsku sol možete iskombinirati s maslinovim uljem. Radi se o pravom kućnom pripravku koji djeluje zaista opuštajuće za vašu kožu. Dozvolite si par minuta kako bi se smjesa upila u vašu kožu, a tek nakon toga krenite sa masiranjem. Kada završite sa masiranjem potrebno je istuširati se.

Autor: S.Š. Foto: Ariwasabi/Shutterstock