Kako koristiti Twitter

slanje poruka
Slanje poruka, Foto: Zemler/Shutterstock

Činjenica je kako već duže vrijeme postoji zabuna kako su Facebook i naravno Twitter dvije iste mreže koje u potpunosti imaju isti način namjene. To naravno nije istina, jer je Twitter prije svega osmišljen kao prostor gdje svoji korisnici mogu objavljivati razne postove, odnosno poruke koje imaju ograničen broj znakova za razliku od klasičnih sms-ova.

Twitter je dakle društvena mreža namijenjena za slanje i naravno čitanje kratkih poruka, koje naravno možete ograničiti prema određenom broju ljudi, ili naravno šire. Danas se Twitterom koriste brojne javne ličnosti, koje na taj način žele komunicirati sa svojim obožavateljima.

Twitter je ništa drugo nego način da javno objavite što trenutno radite. Želite li se koristiti ovom društvenom mrežom bilo bi najbolje kada bi posjetili stranicu twitter.com koja će vam preko nekoliko koraka objasniti što vam je činiti.

Pazite da ispunite obavezna polja. Naravno da rubrike kao što je npr …koji su vaši interesi… nećete morat popunjavat, ali zato vodite računa da vaša lozinka bude što složenija kako bi sačuvali privatnost.

Zapišite ju negdje sa strane, u slučaju da možda zaboravite. Imajte na umu kako je Twitter zasigurno jedan od najboljih načina da na najbrži mogući način nekome pošaljete vijest.

Ako ste se zaista odlučili ta twitanje, vodite računa da to radite na svakodnevnoj osnovi i naravno sve ono što mislite da je važno obavezno retweetajte. U slučaju da primjetite da vas netko slijedi, odnosno ako primjetite da vas netko followa, followajte i vi njega.

Foto: Zemler/Shutterstock