Kako koristiti tablet

kako koristiti tablet

Sve je više korisnika tableta koje baš kao i mobitele može pogoditi nekoliko problema poput kratkog trajanja baterije, napuknutog zaslona te usporenog rada. Ako ste se odlučili na kupovinu novog ljubimca, slijedi nekoliko savjeta kako koristiti tablet i što učiniti ako se uređaj zamrzne ili uspori.

Već neko vrijeme koristite tablet i primijetili ste kako se usporio, odnosno postoji vremenski odmak svaki put kada upisujete slova? Ako ga želite ubrzati, postoji nekoliko načina kako to možete učiniti. Saznajte kako najbolje koristiti tablet.

Želite li ubrzati rad na tabletu, to možete učiniti tako da isključite animiranu pozadinu jer upravo ona značajno skraćuje rad baterije i usporava rad uređaja. Da bi mogli isključiti ovu opciju, uđite u postavke mobitela i tamo potražite opciju Upravljanje aplikacijama. Nakon toga odaberite ikonu na kojoj se nalazi animirana pozadina te odaberite opciju Ukloni.

Kada ste došlo do spomenutog dijela izbornika, iz mobitela bi bilo dobro ukloniti sve aplikacije koje više ne namjeravate koristiti kao što ih možete i isključiti. Odlučite li se na ovaj korak potrebno je odabrati aplikaciju koja vam više ne treba i nakon toga odabrati opciju Stop.

Brojni pametni telefoni kao i računala koja rade na operativnom sustavu Android, na sebi imaju brojne widgete ili ikone koje djeluju poput prečaca za aplikacije ili izravno pokazuju željene informacije, poput temperature traka u vašem gradu.

Ukoliko odlučite da vam jedan od ovih widgeta više ne treba, dovoljno je samo uz pomoć prsta odvući željenu ikonu do gornjeg ruba zaslona nakon čega će postati crven i nestati kada maknete prst.

Ponekad se na tabletu može dogoditi da zaslon ne reagira na dodir. Prvo je potrebno očistiti zaslon, ali samo uz pomoć krpice bez bilo kakve tekućine koja bi ga mogla oštetiti. Prijeđite lagano krpicom preko zaslona kako bi ga očistili i uklonili svaki trag prljavštine.

Isto tako se može isključiti uređaj i odvojiti punjač te uz pomoć male četkice ukloniti ostaci prašine između kućišta i zaslona.

Tablet možete resetirati ili vratiti na tvorničke postavke. Za svaki model tableta postoje upute koje će vam pomoći da se što lakše snađete i da brže dođete do željenih informacija.

Autor: S.Š., Foto: Oleksiy Mark/Shutterstock