Kako koristiti igraću konzolu

kako koristiti igraću konzolu

Digitalne naprave čine velik dio modernog života i teško je zamisliti svakodnevno funkcioniranje bez jedne od njih, bilo da se radi o televizoru ili možda igraćoj konzoli. Igrice su postale zabave za sve uzraste i zbog toga je dobro znati kako koristiti igraću konzolu.

Mnoge digitalne naprave imaju probleme koji se mogu riješiti bez stručne pomoći, ali ako su u pitanju veliki i komplicirani problemi, savjet je najbolje potražiti u ovlaštenom servisu.

Prije korištenja odgovarajuće konzole potrebno je dobro proučiti upute kako bi bilo što manje problema i kako bi se eventualne kasnije poteškoće mogle riješiti boljim poznavanjem materije.

Jedan od problema s kojim su se suočili brojni korisnici je zamrzavanje konzole. Najčešći razlog je disk koji može biti oštećen ili prljav. Potrebno ga je očistiti na jakoj svjetlosti kako bi se provjerilo koliko su duboke ogrebotine. Pliće se mogu popuniti uz pomoć politure za namještaj.

Za rješavanje problema zamrzavanja savjetuje se isključenje bežičnih kontrolera te zamjena s ispravnim kontrolerima. Ako ovo uspije riješiti problem trebalo bi napuniti baterije bežičnih kontrolera.

Treba provjeriti postoji li prepreka između igraće konzole i kontrolera te isključiti sve uređaje koji bi mogli omesti signal bežičnih uređaja poput bežičnih telefona i mikrovalnih pećnica.

Konzula se zatim isključi i ostavi da se hladi oko 30 minuta. Uređaj je najbolje premjestiti na mjesto gdje se može provjetriti. Nije ga dobro stavljati na tepih jer sitna vlakna mogu uzrokovati gašenje ventilatora za hlađenje. Uz pomoć usisivača treba ukloniti prašinu koja se skupila na otvorima kućišta.

Ponekad je problem koristiti igraću konzolu jer nije u stanju očitati disk. Prvo treba provjeriti u kakvom je stanju disk. Ako je neoštećen to znači da treba provjeriti konzolu jer bi u njoj mogao biti problem.

Konzolu treba isključiti na deset minuta te ju opet uključiti. Isto tako treba provjeriti dozvoljava li roditeljska zaštita ili “Parental Control” igrati igricu koja se nalazi na disku. Postavke se nalaze u izborniku konzole gdje se može ograničiti igranje igrica u skladu s dobnom skupinom.

Diskovi su namijenjeni prodaji u različitim država i prije igranja treba provjeriti je li zemlja u kojoj se disk proizveo ujedno i zemlja u kojoj je napravljena konzola.

Na kraju treba provjeriti postoje li spojevi između televizora i konzole. Igranje treba biti zabavno, ali uz što manje tehničkih problema.

Autor: S.Š., Foto: CLIFF HOWARD/free images