Kako kombinirati odjeću

različite modne kombinacije
Različite modne kombinacije, Foto: Shots Studio/Shutterstock

Za ostaviti pozitivan dojam treba truda i naravno mašte, a za obući se ukusno i sa stilom treba imati smisla. Velik je broj onih koji nisu sigurni kada se ujutro trebaju obući za posao, koja bi kombinacija bila najidealnija. Do problema najviše dolazi kada želite iskombinirati više toga, ali vas je jednostavno strah da vas ne bi glava zabolila od tolike kombinacije boja. To nije nerješiv problem, a vi trebate samo dobro razmisliti što zapravo želite istaknuti.

Mnogi griješe kada ujutro prije posla počnu razmišljati o svojoj odjevnoj kombinaciji. Pokušajte s malo planiranja, odnono navečer prije nego što krenete spavati uzmite iz ormara sve što dolazi u obzir, rasporedite na krevetu i kombinirajte. Ako niste sigurni pokušajte uslikati svaku odjevnu kombinaciju koju ste zamisli i pogledajte.

Jednobojne kombinacije su vam polako dosadile i želite malo šarati. Ako ne želite izgledati kao klaun postoji nekokliko korisnih činjenica koje vam mogu pomoći da zablistate. Dakle prije nego što se upustite u cijeli proces, dobro razmislite koje boje idu međusobno.

Ono što treba znati da s crnom i bijelom nikada nećete pogriješiti. Ako već niste znali radi se o neutralnim bojama koje jednostavno idu uz sve. Znači ako ste se odlučili za crnu kombinaciju tu isto trebate biti oprezni.

Crna boja odiše elegancijom, ali isto tako vas može zatvoriti. U tom slučaju je najbolje na sebe staviti neki komad nakita kao što je ogrlica, narukvica.

Kod kombiniranja je potrebno usredotočiti se na jedan komad odjeće i zamisliti ga u što većem broju kombinacija, dakle što sve može ići uz njega. Modni dodaci kao što je rečeno malo ranije neophodan su dio svakog modnog izričaja, pa tako i onog vašeg.

Kada se ne osjećate dobro pokušajte uvijek sa provjerenom kombinacijom za koju ste već nekoliko puta dobili kompliment. Vjerujte kako uopće nije bitno koliko ste ju puta obukli, opustite se i zračite, pa čak i onda kada se ne osjećate najbolje bilo zbog bolesti, ili ludovanja hormonima.

Autor: S.Š. Foto: Shots Studio/Shutterstock