Kako izgubiti kilograme bez dijete

žena na treningu

Kako izgubiti kilograme bez dijete? Jeste li razmišljali o tome da smislite vlastiti način prehrane? Ono na što trebate paziti je unos ugljikohidrata i ispijanje puno tekućine. Sastavite plan djelovanja kako bi uspjeli izgubiti kilograme.

Nemojte nikako zaboraviti na doručak jer je to vrijeme kada možete jesti najviše kaloričnu hranu bez grižnje savjesti. Radi se o početku radnog dana kada su pred vama brojne aktivnosti. Zapišite svoje ciljeve za gubitak težine. Kada ste ih zapisali na papir postavite ih na mjesto gdje ćete ih moći vidjeti svaki dan.

Svaki put kada dođete do željenog cilja, nagradite se. Kako bi rezultati bili što bolji, nagrada ne bi smjela biti u obliku hrane. Radije se počastite masažom, novim dvd-om za vježbanje ili dobrim filmom te nečim drugim što će proslaviti vaš uspjeh.

Nastojte piti puno vode i to odmah nakon buđenja, a svaki put kada osjetite da vam energija pada, posegnite za vodom. Osim negazirane možete posegnuti i za mineralnom vodom.

Dan započnite hranjivim obrokom u koji će biti uključen i neki oblik proteina. Za što više energije tijekom dana, uključite složene ugljikohidrate kao što su prirodne žitarice od cjelovitog zrnja te proteine sa smanjenim udjelom masnoće, poput obranog mlijeka i svježeg kravljeg sira.

Budite ustrajni u vježbanju. Vježbe ne moraju biti naporne, a ako su vam one pomalo mrske, postoji način. Spojite ugodno s korisnim te nastojte hodati po naselju, ili poslušajte omiljenu pjesmu dok obavljate kućanske poslove. I tako se isto vježba.

Svoje obroke obogatite hranjivim sastojcima. Nastojte tijekom hranjenja razmišljati o tome kako jedete zato što vam treba energija i o tome da je hrana poput goriva. Vodite dnevnik u kojem ćete zapisivati kako vaše tijelo reagira na različite izbore hrane.

Obogatite svoju literaturu nekim od časopisa o zdravom životu ili fitnessu. U njima se nalaze članci o smanjenim kalorijama te recepti bogati hranjivim sastojcima. Izbjegavajte kasne večere i neka zadnji obrok taj dan ne bude iza 18 sati.

Pratite svoj trud tablicom u koju ćete zapisivati svaki detalj kako ste došli do željene kilaže. Pratite unos hrane, vode i vježbanja tijekom dana. Pokušajte se vagati svaki dan u isto vrijeme, kako bi mogli pratiti rezultate. Ne zaboravite kako se svaki trud na kraju nagradi.

Foto: Cornelia Viljoen/Shutterstock