Kako izgledati mršavije uz pomoć šminke

šminkanje očiju

Nevjerojatno je kako šminka može učiniti puno toga, od transformacije do oduzimanja nekoliko kilograma. Da i to je moguće, ali koliko može napraviti dobroga šminka isto tako može učiniti suprotno od onog čemu ste se nadali, ako ne znate kako nanijeti make up.

Šminkanje kao i svaki drugi proces ima svoja pravila i zato je važno pratiti upute vizažista uz čije će trikove vaše lice biti još ljepše. Pravilnim načinom nanošenja make upa sve će vaše mane postati nevidljive, a prednosti će izaći u prvi plan. Rezultat na kraju dana je pozitivna energija i izgled koji samo privlači poglede.

Kako bi se uspjeli srediti i dotjerati tako da završni pogled u ogledalu izmami široki osmijeh, provjerite što sve imate od šminke i krenite s podlogom koja mora biti savršena. Ona mora pokrivati sve one sitne nepravilnosti bilo da se radi o prištićima koje ste taj dan dobili zbog previše stresa ili podočnjacima zbog nedovoljno sna.

Dobro nanesena podloga nije važna samo za prikrivanje malih nepravilnosti, ona je od velike važnosti ako želite stvoriti prividan dojam kao da imate manje kilograma. Kako je moguće postići da izgledate mršavije uz pomoć šminke?

Puder i bronzer učinit će čuda, a vaše lice neće samo izgledati mlađe nego ćete ujedno izgledati mršavije. Tajna dobrog izgleda leži u igranju svjetla i tame, s jednim ćete isticati sve što želite, a s drugim sakriti ono što se ne bi trebalo vidjeti.

Svjetlijim nijansama pokazat ćete sve što želite da ostali vide i to ćete staviti u prvi plan dok će uz tamnije nijanse mane ostati u sjeni i sakrivene od znatiželjnih pogleda. Pronađite željeni puder koji je za nijansu tamniji od vaše boje kože. Nanesite ga na lice kako bi vizualno uklonili sve što vam se ne sviđa na licu.

Highliter je zadužen za isticanje prednosti, a da bi u tome uspjeli mora biti za jednu nijansu svjetliji od boje kože. Nanesite ga na područja za koja želite da se vide. Ukoliko niste sigurni jeste li odabrali dobru nijansu, uvijek se možete savjetovati s kozmetičarem. Važno je pronaći željenu boju s kojom će transformacija na kraju biti uspješna. Na kraju ne zaboravite lijepu boju ruža s kojom će usne postati neodoljive.

Autor: S.Š., Foto: NAS CRETIVES/Shutterstock