Kako izgledati mlađe

žena pred ogledalom
Žena pred ogledalom, Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock

Sigurno ste se ponekad uhvatili kako razmišljate o danima kada ste bili malo mlađi i kada je na pameti bilo jedino kako se što bolje zabaviti i riješiti sve školske obaveze. Ti su dani iza vas, a tako i dani bezbrižnih trenutaka u razdoblju između 20 i 30-te. To su bili trenuci kada ste imali puno više energije i vitalnosti. Ne znači da su skroz nestali, jedino u puno manjem intenzitetu.

S postupkom pomlađivanja nikada nije kasno, ali da bili uspješni na samom početku potrebno je osloboditi se od pojma biološka dob, odnosno potrebno je prestati se ograničavati i stavljati bespotrebne prepreke koje će vam otežati ono što ste htjeli postići.

Godine nisu zlo i svaki put kada punite godinu više u svom životu i još dobijete kompliment kako dobro izgledate, trebate se osjećati super i biti svjesni kako se znate nositi sa svojim godinama.

Žene se ne bi trebale vrijeđati na pitanje koliko imaju godina, trebaju biti ponosne i prije svega sretne ako se osjećaju mladoliko. Najbitnije je kako se osjećate iznutra, jer pozitivna energija može puno toga napraviti.

Kako bi ostvarili određene promjene a sve u svrhu pomlađivanja vlastitog izgleda dovoljno je napraviti promjene u dosadašnjem načinu života. Svi oni koji imaju problema s viškom kilograma trebaju znati da se gubitkom kilograma gube i godine.

Nemojte izbjegavati vodu kao sastavni dio svakodnevnih rituala. Voda je još samo jedan način kako možete postići mladoliki izgled, a razlog leži u tome što je starenje povezano s dehidracijom.

Dovoljno je samo reći kako organizam u novorođenčadi napravljen od 80 % vode dok se kod starijih ona smanjuje na 55 %. Organizam ćete najbolje pomladiti ako pijete dovoljno vode. Preporučuje se do 8 čaša vode na dan, a pogotovo nakon svake jače tjelesne aktivnosti.

Ako već niste obogatite prehranu dovoljnom količinom voća i povrća kako bi dobili dovoljno antioksidanske zaštite. Nastojte konzumirati razno voće i povrće s tim da bi trebalo pripaziti na unos voća koje povećava šećer u krvi.

Autor: S.Š. Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock