Kako izdržati na radnom mjestu nakon praznika

Djevojka razmišlja o godišnjem, Foto: Andy Dean Photography/Shutterstock

Prvi radni dan nakon godišnjeg odmora teško pada većini ljudi. Iako smo fizički prisutni, misli su nam još uvijek petstotinjak kilometara dalje. Ukoliko je još i atmosfera na poslu loša, naše neraspoloženje je na vrhuncu. Nudimo vam nekoliko savjeta kako bi se nakon dvadesetak dana uživancije osjećali odlično!

Početak radnog dana

Vjerujemo da vam buđenje tog groznog ponedjeljka pada puno teže nego ostalih dana, međutim možda bi bilo dobro da se probudite ranije kako bi na miru popili svoj omiljeni napitak i pročitali novine. Na taj ćete način smanjiti stres i nervozu, a kada napokon krenete na posao poslušajte neku laganu muziku koja će vas smiriti.

Zalogaji

Ukoliko vam usred radnog vremena počne padati koncentracija pojedite nešto činme ćete podići raspoloženje. Hormon sreće probuditi će vam voće, čokolada…

Urednost

Da bi se osjećali ugodno na radnom mjestu, najprije očistite stol za kojim provodite većinu radnog vremena.

Najvažniji poslovi

Kada sredite stol, počnite rješavati stvari koje su najvažnije jer ukoliko se primite nečega što nije hitno, cijelo vrijeme ćete osjećati pritisak. Istraživanja su pokazala da je radna sposobnost na vrhuncu između devet i dvanaest sati pa se potrudite da sve najvažnije stvari obavite u tom vremenskom razdoblju.

Komunikacija

Kako bi se osjećali ugodno, odvojite nekoliko minuta za razgovor s kolegama. Kratko ih obavijestite kako ste proveli godišnji, gdje ste sve bili i što ste vidjeli. Vjerujemo da na poslu imate puno prijatelja pa najljepše trenutke podijelite s njima.

Šef

Što se tiče šefa sve je ostalo po starom? Čim ste došli dao vam je nekoliko zadataka koje fizički niste u stanju riješiti? Niti u jednom trenutku nemojte pokazati lijenost. Odmah se prihvatite posla i napravite najviše što možete.

Izbjegavajte stres

Kolege s kojima nemate previše zajedničkih tema još uvijek rade u ovoj tvrtci i na žalost, ni na koji način ih ne možete izbjeći. Ako vam nabace koji komentar koji nije ugodan uhu, samo se nasmješite i krenite dalje. Nemojte dozvoliti takvim ljudima da vas izbace iz takta.

Foto: Andy Dean Photography/Shutterstock