Kako izbjeći varanje partnera

Koliko ste se puta našli u situaciji kad ste razmišljali o tome vrijedi li napustiti sve za što ste se borili u vezi i ima li smisla prepustiti se osjećajima? Koliko ste se puta našli u situaciji da razmišljate o tome je li vam druga polovica vjerna?

Vjerujemo kako se velik dio nas barem jednom našao u takvoj ili sličnoj situaciji, a da nije znao što da napravi. Kada malo bolje razmislite radi se o poprilično svakodnevnim situacijama kroz koje mnogi prolaze i tako stavljaju na kušnju sve ono što su dosada izgradili.

Smatra se kako se neki ljudi upuštaju u afere iz razloga da istraže i steknu drugačiji pogled na svoju vezu. Odnosno mnogi to rade da vide bi li im s nekim drugim možda bilo bolje i može li im nova osoba pomoći tamo gdje njihov partner nije mogao. Takvo igranje s trenutnom situacijom ne samo da je riskantno nego i nemoralno, jer ako shvatite da vam ipak nije bolje s novom osobom, jednostavno ne postoji način kako se ponovno vratiti na staro.

Koji je najbolji način da se izbjegne prevara? Onaj tren kad ste s nekim odlučili dijeliti svoj život, bilo kao brak, ili samo vezu trebate biti svjesni da ulazite u kompleksan odnos koji zahtijeva trud i ulaganja.

Što znači ako ne želite neprekidno razmišljati o tome da vas partner možda ne prevari, razmislite malo o tome koliko je povjerenje bitno i koliko je bitno da osoba pored vas ima prostora disati, a ne da cijelo vrijeme razmišlja o tome kako ju vi nadzirete.

Ako ne želite da vas voljena osoba prevari, ili dođe u iskušenje, potrudite se oko veze, ne dopustite da padne u monotoniju i da vas partner uzima zdravo za gotovo. Pokušajte s nekim igricama, ili ulogama koje će vam pomoći da si malo začinite ljubavni život. Bitno je nastaviti se truditi i ne dopustiti da vi i vaš partner postanete stranci.

Problem u takvim slučajevima leži u tome što osoba ponekad jednostavno ne može kontrolirati osjećaje i jednostavno se prepusti onom što se trenutno događa. Ako se kojim slučajem nađete u toj situaciji, odmah priznajte voljenoj osobi, jer nema gore stvari ako živite u laži. Nažalost ne postoji neki univerzalni recept kako izbjeći prevaru, to ovisi od osobe do osobe.

Autor: S.Š. Foto: Dopisivanje s ljubavnicom, Foto: stefanolunardi/Shutterstock