Kako istaknuti usne olovkom

crveni ruž na usnama
Crveni ruž na usnama, Foto: Inga Ivanova7Shutterstock

Lijepe i njegovane usne. To je ono što morate pokazati kada izlazite van i gdje ne smije biti mjesta pogreškama, jer savršen izgled je ono čemu vi težite. Za potpun izgled potrebno je iskustva, dobre volje te znanja. Uz male tajne velikih stručnjaka svoj izgled možete dovesti do vrhunca i držati ga na visokom nivou dugo. Dovoljno je savladati te tajne i spremni ste za osvajanje.

Kako postoje pravila u šminkanju očiju, stavljanja pudera i rumenila te isticanja pomoću tuša i olovke, isto tako postoje pravila kako najbolje istaknuti usne pomoću olovke. Koliko vas kada se krene šminkati zaboravi na olovku?

Ona ne samo što je potrebna, nego je ujedno i presudni faktor pomoću kojeg odlučujete u kojem smjeru želite da ide vaš izgled. Duža i postojanija boja na usnama moguća je uz olovku koja će ih ujedno istaknuti kako treba i naglasiti svu njihovu ljepotu.

Prije stavljanja olovke dobro je pripaziti na njegu usana. Nemojte zaboraviti na balzam i razne hidratantne kreme pomoću kojih ćete izbjeći ispucale usne, što ne može sakriti niti jedan ruž. Neka balzam uvijek bude prvo što ćete staviti na svoje usne.

Prilikom odabira olovke vodite računa da vam je u istoj boji kao i ruž koji mislite staviti. Iako se nekada naglašavala različitost boja, pa tako olovke i ruža, danas se ide za usklađivanjem dvije iste ili barem slične boje.

Olovka je važna zbog oblika, a ujedno služi i kao zadnja granica koja na lijepi način uokviruje usne i drži ruž tamo gdje mu je mjesto. Boju olovke birajte prema svojoj boji usana.

Prirodan izgled je ujedno najljepši i samo tako možete pokazati svu raskoš svojih usana. Kod šminkanja usana dobro je znati da nakon balzama uvijek prvo ide olovka, a nakon olovke i ruž.

Autor: S.Š. Foto: Inga Ivanova7Shutterstock