Kako iskoristiti ljepljivu traku

kako iskoristiti ljepljivu traku

Ljepljive trake se danas prodaju u raznim oblicima i bojama, te ih ljudi koriste za široku namjenu. Kako bi u potpunosti iskoristili sve dobrobiti ljepljive trake, u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta što sve s njom možete napraviti. Kako sve iskoristiti ljepljivu traku?

Nova obuća nerijetko izaziva žuljeve i bolna stopala. Kako bi to spriječili, savjetujemo vam da odrežete komadić ljepljive trake, pa s njom zalijepite mjesto koje vas je žuljalo na stopalu, samo pazite da to mjesto nema nikakvih nabora.

Ukoliko vam se na koži već stvorio bolan žulj, pomoći si možete tako da na ljepljivu traku zalijepite komadić vate, te traku zalijepite preko žulja, tako da vata dodiruje žulj. Na ovaj način ćete improvizirati flaster, koji je mnogo puta prelabav, za razliku od ljepljive trake koja će sve držati na svome mjestu.

Nove cipele, papuče ili tenisice se mogu klizati. Kako bi izbjegli klizanje i zaštitili sami sebe od padova koji mogu svakako završiti, predlažemo vam da se zaštitite uz pomoć ljepljive trake.

Klizanje ćete izbjeći tako da komad ljepljive trake zalijepite na cipele, papuče ili tenisice koja se kližu. Na taj način ćete spriječiti klizanje i zaštititi se od pada. Ovaj trik možete upotrijebiti na bilo kojoj vrsti obuće, a samo je važno da traku zalijepite preko cijelog gazišta.

Bradavice nastale na koži možete uspješno ukloniti uz pomoć ljepljive trake, koja sadrži jako ljepilo. Kako bi uklonili bradavicu, stavite na nju komadić trake, dovoljno velik da ju prekrije.

To područje kože prethodno dobro očistite. Taj postupak ponavljajte svakih par dana, a nakon tjedan dana mrtve stanice uklonite uz pomoć kamena za stopala ili rašpice za nokte. Dok bradavice u potpunosti ne nestanu, postupak možete ponavljati.

Dosadne dlačice kućnih ljubimaca mogu se uvući svuda po kući, a posebno u odjeću i namještaj. Kako bi ih se uspješno riješili poslužite se ljepljivom trakom. Jednostavno samo odrežite komad ljepljive trake, pa s ljepljivim dijelom trake tapkajte po materijalu i sve neželjene dlačice će se zalijepiti za traku, a vaš dom će napokon biti čist.

Jasno je kako ljepljivu traku možete iskoristiti za više toga, a što će vam olakšati brojne kućanske poslove.

Autor: A.Z., Foto: anthony teoh/free images