Kako imati zdravu trudnoću

trudnica na pilatesu

Zdrave navike bi morala imati svaka osoba, a pogotovo trudnice koje ne vode brigu samo o svom zdravlju nego i o zdravlju svog nerođenog djeteta. Važno je što prije početi s promjenama koje će doprinijeti boljoj kvaliteti života. Nemojte čekati, krenite što prije.

Sve mame koje su već rodile i koje ponovo čeka to slatko iščekivanje znaju kako je važno da paze na prehranu tijekom trudnoće. Nezdrave namirnice koje u sebi nemaju dovoljno vitamina i minerala mogu dovesti do ozbiljnih zdravstvenih tegoba.

Za razliku od mama sa iskustvom, trudnice kojima je ovo prvo dijete možda još nisu u potpunosti svjesne kako su one sada u drugom stanju koje traži više pažnje i brige. Kvalitetan način života koji pored prehrane podrazumijeva i brži povratak staroj kilaži, vaša je karta prema zdravoj trudnoći bez komplikacija.

Vodite već sada računa o zdravlju svog djeteta, a to će vam biti lakše uz nekoliko savjeta. Prvo s čim trebate početi je zdrava i uravnotežena prehrana. Namirnice koje bi morali konzumirati su one bogate nutrijentima, a ne sastojcima zbog kojih ćete nakupljati kilograme. To su voće, povrće i druge zdrave namirnice.

Kao i u svemu u životu tako je i ovdje važno imati pozitivan stav. On će vas povući prema naprijed i olakšati ispunjenje svih zadataka koje ste postavili pred sebe. Nastojte biti optimistični i neka prevladavaju pozitivni osjećaji umjesto negativnih.

Nakon što ste promijenili svoje prehrambene navike vrijeme je da obratite pozornost i na aktivnosti. Fizička aktivnost je od velike važnosti za zdravlje svakog pojedinca, a ako ne morate mirovati, bilo bi dobro kada bi s vremena na vrijeme odrađivali lagane vježbe.

Sada imate formulu za zdravu trudnoću i znate što sve možete učiniti kako bi sebi i djetetu pružili samo najbolje. Krenite s promjenama na vrijeme i osjećajte se bolje u svom tijelu.

Autor: S.Š., Foto: Valeriy Lebedev/Shutterstock