Kako imati lijepu i sjajnu kosu

kovrčava kosa

Želite li dugoročno imati lijepu, sjajnu i zdravu kosu? Postoje razni proizvodi koji vam mogu zagarantirati kvalitetu kose kakvu ste oduvijek željeli, ali ako želite nešto na duge staze, slijede savjeti koji će vam u tome pomoći.

Nije vam svejedno kako izgledate i želite uvijek imati lijepu frizuru? Ali za frizuru kakvu vi želite potrebno je upotrebljavati razne preparate kao što je lak za kosu, gel i pjena. Ne treba zaboraviti na peglu za kosu i uvijače. Svi oni zajedno mogu oštetiti kosu zbog kojih će izgubiti sjaj ako se prečesto koriste.

Budite umjereni u upotrebi gela i laka za kosu, a kada poželite izravnati kosu peglom pokušajte radije odabrati neku drugu frizuru ili izvući kosu na četku. Ne zaboravite držati sušilo što dalje od kose, barem 5 cm.

Izbjegavajte prevelike količine šampona. Učestalost pranja kose ovisi o tome kakvu kosu imate. Bilo bi najbolje kada bi se odlučili za pranje kose svaka četiri dana. Ne koristite šampone koji imaju jak miris, jer tako riskirate gubitak prirodnog sjaja svojih vlasi.

Svaki put dok perete kosu morate dobro isprati šampon i regenerator. Kako bi bili sigurni da ste u potpunosti uklonili sve ostatke šampona i regeneratora, kosu je potrebno prati do 2 minute. Ako vam ostanu tragovi šampona ili regeneratora, vaša će kosa biti mlitava i teško ćete ju oblikovati.

Pokušajte umjesto kupovnih maski za kosu koristiti one koje možete sami napraviti. Nećete pogriješiti ako se odlučite za upotrebu maslinovog ulja. Ono je odlično i ljekovito te od velike važnosti za zdravlje svakog pojedinca.

Koliko je maslinovo ulje važno za zdravlje, tako je potrebno i kada je u pitanju kvalitetna i učinkovita njega kose. Pokušajte barem jednom tjedno na kosu nakapati nekoliko kapi ulja te nakon 20 minuta isprati. Vaša će kosa tada biti prekrasna.

Autor: S.Š., Foto: olly/Shutterstock