Kako imati dobru vezu

sretan par

Veze obično počinju bezazleno. Netko ima dobar smisao za humor, družite se, osjećate se ugodno u društvu, a seks je fantastičan. No kako vrijeme prolazi, a vi ste sve više uvjereni u vašu ljubav, postepeno se otkrivaju problemi koji dugoročno ne donose dobro.

Prije nego se obvežete nekome na vječnu ljubav, prije nego prihvatite prosidbu i prije nego se prepustite ozbiljnoj vezi razmotrite ove 4 ključne stvari.

Ljubav nije dovoljna

Možda u bajkama, filmovima i pjesmama ljubav pobjeđuje sve, ali u stvarnosti to nije tako. Ljubav ne plača račune, ljubav ne briše međusobne razlike i ljubav nije svemoguća. Dvoje koji se vole mogu izdržati mnogo toga u životu, podupirati se i boriti se s problemima, ali često ljudi krivo tumače ljubav i smatraju da ako se dvoje voli sve ostalo može doći na svoje. No rijetko to kada tako bude. Ako nema prijateljstva, ako nema poštovanja i dogovora, sva ljubav pada u vodu. Prije nego uzmete vaše osjećaje zdravo za gotovo, provjerite možete li vas dvoje funkcionirati kao dvije ozbiljne i odrasle osobe s različitim karakterima i potrebama.

Prije obavezivanja nekome slušajte intuiciju

Često na početku veze imate neki osjećaj u vezi te osobe. Taj osjećaj u velikoj mjeri je ispravan i vaša podsvijest vam govori je li ta osoba dobra za vas ili nije.

Neriješeni problemi se uvijek vraćaju

Mnogi parovi prije ulaska u brak imaju ozbiljne probleme za koje smatraju da će se riješiti kada uđu u brak ili da će se njihov odnos popraviti kada dođe dijete. No to je uvijek pogrešno i takvi parovi u 90 posto slučajeva završavaju razvodom. Probleme rješavajte na vrijeme prije nego se oni nagomilaju i postanu nerješivi.

Ne gledajte nečiji potencijal već osobu kakva je sada

Partner koji ima potencijal za biti divnim mužem i ocem nije divan muž i otac. To što on ima potencijal za nešto ne znači da će ga on i ostvariti. Jednako vrijedi i za svakoga od nas. Često imamo mnogo potencijala, ali o tome koji ćemo dio sebe ostvariti ovisi o mnogobrojnim čimbenicima. Nikada se ne pouzdajte u nečiji potencijal jer to je nesigurno i možete se razočarati.

Autor: J.S., Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock