Kako imati dobrog muškarca

kako imati dobrog muškarca

Nakon nekoliko godina braka uvjereni ste kako znate sve o vašem mužu, od najmanjih sitnica do onih najvećih i mislite kako ga vi u potpunosti razumijete i shvaćate. No, ponekad to nije baš tako. Na najmanjim sitnicama “padate” i dolazite u iskušenje da ga u nekim situacijama zapravo ne poznajete dovoljno. Slijede savjeti kako imati dobrog muškarca

Muškarci su zapravo vrlo jednostavni i prvo što trebate napraviti je prihvatiti činjenicu da on ne razmišlja kao vi. Morate prihvatiti činjenicu da je ponekad vašem muškarcu potreban prostor i mir. Tada ne želi s nikim razgovarati, pa ni s vama.

Pri povratku s posla nemojte ga opterećivati sa zahtjevnim temama i dajte mu prostora da se odmori. Razgovor započnite jednostavnim pitanjima i podijelite s njime ono što vas muči. Ako ga ne zaskočite odmah s “teškim” temama, on će vas pažljivo slušati.

Ponekad možda mislite da vas on zaista ne sluša i ne pridaje pažnju onome što je vama bitno, varate se. Muškarci nisu kao žene, oni ne moraju mirno sjediti i upijati svaku vašu riječ dok vas gledaju ravno u oči.

Ako uvidite da vas ne sluša, na lijep i smiren način ga upozorite kako to nije u redu i da mu se trenutno povjeravate i da bi bilo lijepo od njega kada bi vas pažljivo slušao i odgovarao. Napad je nagore oružje. Normalno je da ćete se posvađati i uči u raspravu.

Rasprava je dobra za svaki brak, jer njome ćete riješiti potencijalne probleme. Ono što je loše je vikati. Vikom ništa nećete postići i još ćete pasti u dublji problem. Nikada ne razgovarajte o važnim temama ako oboje niste spremni za to.

Radije odgodite raspravu za sljedeći put i tu će doći vaše razumijevanje i strpljivost na vidjelo. Ne otvarajte teme koje su za njega bolne ili u kojima ga možete uvrijediti. Poštujte ga kao muža i kao oca vaše djece (ukoliko ih imate) i nikada ne omalovažavajte njegovu ulogu.

Nemojte imati očekivanja da će u svakoj situaciji postupiti kao vi. Puno razgovarajte o intimnim stvarima, o onome što sanjate, što mislite, osjećate, komentirajte omiljeni film, emisiju…

Takvim razgovorima ćete najprije doznati njegove najskriveniji misli, želje, osjećaje, nadanja. Ne zaboravite i vi biti iskreni i otvoreni prema njemu. Brak nije jednostavan i nemojte imati očekivanja da će sve biti kako ste svi mi zamislili. Kroz uspone i padove zajedno se držite za ruke i ne vičite jedno na drugo.

Autor: M.Š., Foto: wavebreakmedia ltd/Shutterstock