Kako funkcionira dermaroller

glatke noge

Strije i ružni ožiljci sada su stvar prošlosti, a sve zahavljujući brojnim tretmanima i metodama koje bilježe sve veće uspjehe. Dermaroller je jedna od metoda i visoko na vrhu popularnosti što se tiče učinkovitosti i velikog broja rezultata sa pozitivnim ishodom.

O čemu se točno radi? To je valjak prekriven sitnim iglicama koji istovremeno regenerira kožu i uklanja razne probleme.

Dosupan je i za rad kod kuće tako da ne morate trošiti velike količine novaca na tretmane koji koštaju vremena, a i živaca. Dobro je znati kako niti jedna metoda ne daje rezultate preko noći, pa tako ni dermaroller.

Prije nego što ga počnete koristiti uzmite si vremena kako bi u potpunosti naučili sve važne karakteristike za što uspješniji ishod. Dermaroller je poznat po tome što pomaže kod preventivnog starenja, uklanjanje strija, celulita te hiperpigmentacijskih mrlja.

On je saveznik za ljepši izgled svake osobe, a pravilo kojeg se isto treba držati je ne nanositi dermaroller na opečena mjesta te ona mjesta netom ozlijeđena ili operirana.

Prilikom kućne uporabe pazite kojom ćete ga snagom pritiskati na kožu. Preporuča se blaži tretman za razliku od onog koji se radi u tretmanima gdje se ponekad zna ići do krvi. Cijeli sistem funkcionira tako da se potiče proizvodnja kolagena.

Iglice na dermarolleru su male i ne predstavljaju opasnost, a rade tako što potiču živce da šalju električne impulse koji potom započinju početak procesa zarastanja i pojačane proizvodnje kolagena i elastina.

Cijeli postupak ujedno pomaže kod stimuliranja endotelijalnih stanica koje pokrivaju krvne žile i kapilare zbog čega koža dobiva veću količinu hranjivih tvari kisika, reakcija se zove neoangiogeneza.

Postoje i kraće i duže iglice. One kraće mogu se koristiti svaki dan, a duže ne više od 3 puta na tjedan. Prave rezultate možete očekivati tek nakon 3 tjedna. Nemojte se zabrinuti ako primjetite crvenilo na koži, ono nestaje ubrzo nakon tretmana.

Autor. S.Š., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock