Kako doći na Brač?

mjesto pučišća
Mjesto Pučišća, Foto: WarXboT/Wikimedia

Brač kao jedan od naših najpopularnijih otoka, svake godine privlači sve više turista koji su jednostavno oduševljeni koliko izgledom toliko i brojnim sadržajima otoka Brača. Velik dio turista nije siguran koji je najbolji put do Brača, odnosno koji put izabrati kako bi uživali bilo na Supetru, Bolu ili nekom drugom mjestu na Braču.

Odlučite li se na dolazak, trebate znati da je Brač zbog svog položaja, međunarodnog aerodroma, koji se nalazi na samom otoku i odlične morske povezanosti sa kopnom trajektnim lukama (Supetar, Sumartin, Mila i Bol) i s okolnim otocima (Hvar i Korčula), zapravo najbolje prometno povezan otok u Dalmaciji.

Ako se želite opustiti u potpunosti i ne razmišljati o vožni tada vam preporučamo vožnju autobusom. U tom slučaju trebate znati kako je Split izvrsno povezan autobusnim linijama sa svim većim Europskim gradovima.

Pored toga kolodvor se nalazi u blizini trajektne luke u Splitu, što je sigurno velika stvar, kada znate da nakon dužeg putovanja nemate puno do broda koji će vas prevesti do otoka.

Znači od Splita svoje putovanje možete nastaviti trajektom, katamaranom i hidrogliserom. Vaš izbor ovdje ovisit će naravno o cijeni i cjelokupnom aranžmanu.

Na Brač možete doći i vlakom. Odnosno ako ste u Hrvatsku došli vlakom, trebate znati kako od Zagreba do Splita postoji linija koja vozi dosta često. Željznički kao i autobusni kolodvor nalazi se u blizini luke, što ujedno olakšava presjedanje bilo u trajekt, katamaran ili hidrogliser.

Od svih opcija svakako najbrža je ona avionom. Potrebno je znati da unutar ljetne sezone avionom možete doći direktno na sam Brač. Aerodrom se nalazi na 15 km udaljenosti od Bola.

Osim direktnog slijetanja na Brač, imate mogućnost ići avionom do Resnika pored Splita, a nakon toga nastaviti trajektom, katamaranom ili hidrogliserom.

Kao što možete vidjeti izbora je mnogo, a vaš način dolaska može ovisti o više faktora, jedan od većih je svakako financijski, s tim da vam je naš savjet da prije dobro isplanirate svoje putne troškove i dobro razmislite koja vam opcija više odgovara. Kad malo bolje pogledate, bitno je odredište vašeg odmora.

Foto: WarXboT/Wikimedia