Kako do čiste kože

kako do čiste kože

Mnogo je onih koji imaju problema ne samo s aknama i prištićima nego i pojačanim crvenilom te drugim tegobama, zbog čega je važno znati koji je najbolji put do čiste kože, a s kojom će ona biti lijepa, zdrava i bez ružnih podstanara.

Kako većina žena ima problema s nekom od kožnih tegoba sve se više priča o raznim načinima kako u što kraćem roku kožu lica opet učiniti neodoljivom. Važno je početi na vrijeme i svaki se dan držati korisnih rituala s kojima će njega lica biti zabavan i koristan posao te zdrava životna navika bez koje više nećete moći.

Dobro je što za čistu kožu nisu potrebni skupi tretmani i kreme, nego samo dobra volja i upornost koja treba biti prisutna svaki dan, kako ujutro tako i navečer.

Svako jutro kada se probudite i prije nego krenete nanositi šminku potrebno je umiti se hladnom vodom, koja će pomoći ukloniti mrtve stanice kože. Nakon cijelog dana dok ste biti vani i koža je bila izložena raznim vremenskim uvjetima te nakon cjelodnevnog nošenja šminke, slijedi čišćenje lica.

Svaku večer prije spavanja preporučuje se čišćenje lice bilo kojim antibakterijskim proizvodom, a da nije na bazi sapuna. Zašto sapun nije dobar? Dokazano je da sapuni mogu dovesti do začepljenja pora te nastanku akni. Pored redovnog umivanja možete jednom tjedno obaviti piling kože.

Večernji ritual može uključivati i stavljanje obloge od toplog ručnika na lice s kojim će se otvoriti pore i ukloniti nečistoće.

Svojoj koži možete pomoći i zelenim čajem koji će dovesti do čišćenja lica, ali i cijelog organizma. Zeleni čaj možete iskoristiti tako što ćete se s njim umivati ili ćete ga piti. Savjetuju se dvije šalice svaki dan.

Za problematičnu kožu najbolja je maska od zelene gline. Dovoljno je pomiješati glinu s malo vode i staviti na čisto lice te ostaviti da djeluje 30 minuta. Nakon toga slijedi umivanje i nanošenje kreme po izboru.

Ruke uvijek moraju biti čiste ako ih nanosite na lice, kako bi izbjegli nanošenje bakterija. Uz nekoliko prirodnih maski za lice koje možete sami napraviti i puno pozitivne energije, put do čiste kože biti će sve kraći.

Autor: S.Š., Foto: Subbotina Anna/Shutterstock