Kako djeluje osmosatna dijeta

zdrav život

Već mjesecima ili čak godinama želite ići na dijetu, ali ipak, svaki put je odgodite i opet sve ispočetka? Kada se sjetite da se trebate odreći svojih omiljenih namirnica i hraniti se relativno samo zdravo, padne vam mrak na oči i znate da to ne ide tako lako kako ustvari izgleda.

Od sada vam to više ne bi smjelo predstavljati neki problem jer je otkrivena osmosatna dijeta koja će vam se zasigurno vrlo svidjeti.

Naime, osmosatna dijeta je vaše idealno rješenje problema jer u njoj možete jesti ono što i inače jedete i volite bez da se toga morate odreći.

U osmosatnoj dijeti se jede samo 9 sati ujutro do 17 sati popodne kada se u potpunosti treba prestati s konzumacijom bilo kakve hrane.

Također, možete se odlučiti i za opciju da jedete samo od 11 sati ujutro do 19 sati popodne. Cilj je dozvoliti tijelu da pravilno razgradi svu hranu u vremenu kada ne jedete te tako postepeno dolazite do željenoga rezultata u gubljenju kilograma, odnoso mršavljenju.

Stručnjaci kažu da pridržavate li se takvoga pravila, izgubit ćete na kilogramima već nakon tjedan dana dijete. U to vrijeme možete čak izgubiti od 4 do 5 kilograma.

Osobe koje misle zavaravati osmosatnu dijetu, neće dobro proći jer time postižu samo nepotrebno nagomilavanje masnih naslaga na području trbuha i bedara te opet sve jednostavno pada u vodu.

Dijeta od 8 sati je rezervirana da potrošite svu energiju i kalorije tako da metabolizam ima vremena razgraditi svu hranu od prvog pojedenog doručka do posljednjeg obroka u poslijepodnevnim satima.

Tako ćete organizam naučiti da brže radi i postati će ubrzan, te kada nakon nekog vremena prestanete s dijetom, radit će funkcionalno i nećete biti skloni debljanju.

No ipak, u osmosatnoj dijeti trebate jesti i mnogo voća i povrća u kombinaciji s vašom omljenom hranom te ne bi trebalo dolaziti do prejedanja kako biste imali sve važne životne tvari u organizmu te tako postali i ostali što zdraviji.

Autor: A.B., Foto: Vladimir Wrangel/Shutterstock