Kako biti uspješan

kako biti uspješan

Kako bi bili što uspješniji i sve zadatke završili u zadanom roku i vremenu, u nastavku vam donosimo par savjeta. Ovih par savjeta će vam pomoći da obavite sve svoje zadatke točno kada treba i da saznate kako biti uspješan.

Ukoliko vam u vaše planove i obveze uleti neka neočekivana obveza, najbolje će biti da ju odmah obavite, kako vam ne bi poremetila planove. Sve što je potrebno, je čim vam neka obveza uleti, ne dajte se smesti, te ju odmah napravite kako više ne bi morali o tome razmišljati.

Kako bi bez problema obavili zadatke koji su najzahtjevniji, savjetujemo vam da ih obavljate onda kada ste najsvježiji i najodmorniji. S vremenom vam tijekom dana pada koncentracija i postajete sve umorniji, pa je možda najbolje da najzahtijevnije zadatke obavite odmah na početku radnog vremena.

Koristite planer ili si pišite podsjetnike u mobitel, kako bi bili sigurni da nećete zaboraviti ništa vezano za posao. Napravite si raspored i poredajte redoslijedom zadatke koje trebate obaviti, kako bi bili što uspješniji.

Kako bi realno procijenili koliko vam treba da neki zadatak obavite, radije si uzmite više vremena. Što više vremena uzmete, to će vam biti lakše i opuštenije raditi. Kako će dan odmicati kraju, možda uspijete sve zadatke napraviti i prije roka, pa ćete se osjećati bolje i s time završiti ranije posao, ili ćete možda još stići obaviti neke od drugih poslova.

Pokušajte ne posvećivati svakoj sitnici sve svoje vrijeme. Procijenite što vam je zaista važno i što zahtjeva svu vašu pažnju, kao i ono što vam nije toliko važno. Neka sitnice budu riješene brzinski, bez previše opterećivanja i oduzimanja vremena.

Napravite obavezno dnevni plan! Svaki dan napravite plan za sutra, kako bi vam bilo lakše i jednostavnije raditi, a i kako bi se mogli pripremiti na zadatke koje trebate obaviti.

I najvažnije od svega je da si nakon nekog vremena uzmete pauzu, koju trebate kvalitetno iskoristiti. Osobe koje kvalitetno koriste svoje pauze, te koji ih uzimaju onda kada im je potrebno, su puno učinkovitiji u poslovima koje obavljaju.

Uz nekoliko malih trikova bit ćete uspješni u skoro svim poslovima i pritom osjećati samopouzdanje.

Autor: A.Z., Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock