Kako biti single

single

Mnogi će se složiti da je život udvoje ljepši i mnoge žene sanjaju da provedu život sa muškarcem svojih snova, no postoje mnoge stvari zbog kojih se ne biste trebali osjećati loše ili sramiti samo zato što nemate ljubavnog partnera.

U našem društvu će se single žene naći pred osudom i biti pod povećalom, posebice ako su prešle tridesetu godinu. Nažalost, to je tako. Bez obzira na to što živimo u modernom dobu, i dalje društvo očekuje tradicionalnu ulogu žene, odnosno da bude majka i domaćica, da ima dobrog muža i nekoliko djece. No, danas, usprkos tomu, ima sve više žena koje ne žele biti u tim okvirima, koje će se umjesto obitelji, odlučiti stvarati karijeru.

Možda je ljepše imati partnera, nego biti sam. Ali to vrijedi samo u slučaju ako doista imate dobrog partnera kojem je do vas stalo. U suprotnom, činjenica da ste single i nije loša stvar. Zapravo, može biti jako dobra.

Žene bez partnera imaju priliku učiti o sebi, upoznavati sebe, voljeti sebe i sazrijevati. Ono što je bitno da ne trebate odmah izaći s nekim čim vas pozove van zato što se možda već očajno osjećate. Izađite van samo s onima za koje smatrate da vrijede vašeg vremena, nemojte spuštati svoje standarde, držite ih visoko i ne sramite ih se. Ne slušajte priče da ste sami jer očekujete previše. Vi najbolje znate što vam odgovara i toga se držite.

Možda ponekad je neugodna činjenica da su sve vaše prijateljice u vezi ili braku, a vi same, ali nemojte da vas to deprimira. Bez obzira na to što se one hvale planovima za proširenje obitelji ili putovanjem s dragim, ima puno dana kada su one ljubomorne na vas što ste vi same. Biti sam nije loša stvar, bez obzira koliko godina vi imali. Svoj status i godine, nosite s ponosom!

Autor: S. G., Foto: Ann Haritonenko/Shutterstock