Kada reći volim te

probodeno srce

Već neko vrijeme nalazite se u sretnoj vezi, zaljubljeni ste oboje, no nikako da netko izgovori te dvije male slatke riječi “volim te”.  Žene su uvijek suptilnije oko toga hoće li izjaviti ljubav prve te će većina ipak čekati da muškarac napravi prvi korak. Ali oboje se vjerojatno pitate kada je vrijeme za reći “volim te”.

Prema dosadašnjim istraživanja žene čekaju više od 100 dana od početka veze kako bi izjavile ljubav partneru. Ako se prije toga ne dogodi da on izjavi ljubav prvi. To bi se vrlo lako moglo i dogoditi jer ista ta istraživanje kažu da muškarci izjavljuju ljubav nakon malo manje od 90 dana od početka veze.

Iako muškarci kada kažu “volim te” to stvarno i misle, neke žene odgovaraju ili čak i same izgovaraju riječi “volim te” bez da to zapravo osjećaju i misle. One smatraju da je u datom trenutku to pristojno ili da trenutak zahtjeva da one izjave ljubav.

Prema tome, ispada da se muškarci zaljubljuju brže od svojih boljih polovica. Tako su prema ovim navodima muškarci i romantičniji jer čak 40 % njih te riječi će izgovoriti već u prvom mjesecu veze. S druge strane, to će učiniti samo 20 % žena.

Nastavno na riječi volim te, muškarci prije osjećaju i druge obveze. Tako ako je muškarac stvarno zainteresiran za vas i želi ozbiljnu vezu, možete očekivati da će čak 30 % njih poželjeti već nakon samo mjesec dana živjeti sa svojim boljim polovicama.

Nakon samo godinu dana, ako muškarac vidi da je veza za njega ozbiljna i da vas uistinu voli, mogao bi vas i zaprositi. Prema istraživanju, to će učiniti čak njih 40 %!

Stručnjaci smatraju da su muškarci više usredotočeni na svoj cilj i kada nešto uistinu žele, svim snagama će to što prije i ostvariti. Bilo da se radi o ljubavi ili nekom drugom području u njihovom životu, oni će se u datom trenutku potruditi kako bi ispunili svoja očekivanja nevezano za sve ostalo.

Na kraju zanimljivo je također spomenuti kako je čak 80 % muškaraca pamtilo kada su prvi put izgovorili “volim te”. Iako mnoge žene smatraju da muškarci ne pamte datume, oni su ovim istraživanjem to pobili.

Zavisno od ovog istraživanja ili prema svojim navodima, odlučite kada je pravi trenutak nekome reći da ga volite. Možda ćete razmišljati danima i pronalaziti pravi trenutak, a možda će to upravo biti neka spontana situacija kada se tome najmanje nadate.

Autor: M.L., Foto: CURAphotography/Shutterstock