Kada morate i trebate prekinuti ljubavnu vezu

Kada morate i trebate prekinuti ljubavnu vezu, Foto: Steven Pepple/Shutterstock

Ako sve češće razmišljate o prekidu veze, vjerojatno i sami znate da s vašom vezom nešto nije u redu i da su se stvari promijenile na gore. Ponekad je riječ o ljutnji, bijesu, apatičnosti i tjeskobi, a sve to prvi su znakovi da ljubavna veza više nije onako kvalitetna i dobra kao što je bila. Ponekad vam je dovoljno samo malo odmaka kako biste shvatili da zapravo želite i dalje biti u vezi, no ponekad vezi nema spasa.

Kako znati je li vrijeme za prekid veze ili je riječ o još jednoj fazi koju morate proći, donosimo u nastavku!

Sve češće svađe

Ako se sve češće svađate, dok prije niste znali što je to svađa, znači da su stvari u vašoj vezi krenule prema gore. Svađe su izraženije ako vaš partner traži “dlaku u jajetu”, prigovara vam za sitnice i traži vaše pogreške. Vjerojatno nesvjesno traži povod za svađu i prekid.

Manje strasti

Oduvijek ste imali dobar seksualni život, a u posljednje vrijeme više se ne sjećate kada ste bili intimni, znak je da nešto ne valja u vezi. Normalno da postoje periodi u životu kada će seksualni život trebati malo pričekati, ali ako sve više osjećate zahlađenje i partner vas odbija bez nekog posebnog razloga, vrijeme je da preispitate vašu vezu.

Međusobno se izbjegavate

Naravno da je za parove zdravo da ne provode baš svaku sekundu zajedno, ali ako ste do sada uvijek bili nerazdvojni i provodili vrijeme u zajedničkim izletima, razgovorima i izlascima, a sada sve to polako počinje nestajati, znak je da nešto ne valja u vezi.

Ljubomorni ispadi

Ako je vaš partner odjednom počeo vama naočigled flertati sa suprotnim spolom kako bi vas učinio ljubomornima, možda je to sve znak upozorenja da mu nedostaje pažnje i da se osjeća nesigurno. Flertanjem s novim osobama, pridobit će pažnju što će pozitivno utjecati na njegov ego.

Želi vas pošto poto zadržati

Ako ste u posljednje vrijeme primijetili da partner sve više vremena želi provoditi s vama, vjerojatno vam podsvjesno želi dati do znanja da mu nedostajete. Osjeća se kao da ste mu sve dalje i svim snagama vas želi zadržati.

Partner želi promjene

Partner koji traži promjene u vašoj vezi, govori vam da vezi nešto nedostaje i da nije sretan kako se veza razvija. Pokušajte razgovarati i riješiti problem.

Tajnovitost

Ako ste primijetili da vaš partner sve češće od vas skriva mobitel ili ostaje na poslu do kasnih noćnih sati, znak da je nešto skriva od vas. Možda je pronašao novu ljubav u životu. Popričajte i zahtijevajte od njega samo istinu.

Autor: M.L., Foto: Steven Pepple/Shutterstock