Kada je vrijeme za borbu protiv bora

na tretmanu

Kada je vrijeme da počnete voditi brigu o svojoj koži? Ne postoji određeni trenutak kada bi trebali voditi više računa o njezi kože, ovu naviku morate usvojiti što prije kako bi uvijek bili zadovoljni svojim izgledom. Što je s borama?

Kada je pravo vrijeme za borbu protiv bora? Ovdje su svi stručnjaci bili složni u jednom, a to je da u borbu protiv ovih odbojnih podstanara treba krenuti već u ranim dvadesetima. Nije dovoljno početi s kremama kada primijetite prve bore na licu, tada bi moglo biti kasno.

Dvadesete godine su obilježene kao vrijeme kada je važna prevencija, a tridesete se samo nadovezuju na ono što ste počeli ranije. Iako su dvadesete ključ u rješenju vaših problema, tada nije potrebno koristiti kreme koje žene koriste kada su bore već dugo prisutne.

Važno je da nabavite kreme koje u sebi sadrže zaštitni faktor 30 i više. Potrebno je da tijekom kupovine obratite pozornost na hidratantne kreme, a njih možete koristiti tijekom cijele godine, a ne samo po ljeti.

Osim njih ne treba zaboraviti na hranjivu kremu za noć, koja u sebi ima sve potrebne sastojke koji se bore protiv uranjene pojave bora. Prevencija je neophodna ako ne želite prije vremena imati problema s borama.

Koža je u dvadesetima puno elastičnija i zato joj nisu potrebni proizvodi koje žene koriste već kada su davno prešle tridesetu. Bez obzira na to ako uvijek želite imati lijepu i mladenačku kožu morate se pobrinuti da vaša koža uvijek ima dovoljno vlage i zaštitni sloj, koji će ju zaštititi od nepovoljnog utjecaja sunčevih zraka.

S druge strane postoje mišljenja drugih stručnjaka koji se slažu kako bi unatoč godinama bilo dobro koristiti kreme koje u sebi sadrže retinol, a koji je ključan u borbi protiv bora.

Iako je koristan retinol se ne preporučuje ženama koje su trudne i koje doje jer može dovesti do iritacije kože, isušivanja i perutanja i to pogotovo na početku korištenja. Učinite najbolje za sebe i svoju kožu.

Autor: S.Š., Foto: Maksim Shmeljov/Shutterstock