Kada ići na romantično putovanje

čamac na plaži

Romantično putovanje u podrazumijeva ništa drugo nego bračno putovanje nakon vjenčanja. Veliki dan je završio i sada se možete opustiti i predahnuti te krenuti na putovanje iz snova. Ali ovakav ishod je jedino moguć uz dobro osmišljen plan i to iz vremena dok ste još planirali vjenčanje.

Tada ste još mogli razmisliti o željenoj lokaciji i vremenu kada bi bilo najbolje putovati. Vrijeme za romantično putovanje uvijek postoji samo se mora dobro organizirati, a pod tim se misli na usklađivanje planova oba partnera, njihovih poslovnih obaveza i godišnjih. Vaša odluka će se bazirati ovisno o tome za koju ste se destinaciju odlučili.

Postoje udaljena mjesta, egzotične lokacije za koje nije važno koje je doba godine, a postoje mjesta za koje se preporučaju određena razdoblja. Nije svejedno radi li se o sezoni uragana i monsuna jer tada zasigurno nećete putovati.

Želite li posjetiti Australiju, najbolje vrijeme za putovanje je između 12 i 1 mjeseca. Ne samo što ćete moći dočekati najluđu noć u godini na pijesku, nego ćete moći uživati u ljetnim temperaturama dok se vaši prijatelji smrzavaju kod kuće.

Hrvatska nudi brojne lokacije za medeni mjesec i općenito za romantična putovanja. Vrijeme odlaska na put ovisi o tome što želite imati na odmoru. Ako se želite opuštati u nekom od wellness paketa odlučite se za vrijeme između 10 i 11 mj.

Upravo je taj period poznat po najboljim cijenama, a pogotovo za one koji nisu najdubljeg džepa. Wellness aranžmane nude naši brojni hoteli, a osim njih paketi nude i druge sadržaje za ne tako puno novaca.

Na romantično putovanje je najbolje ići ili odmah nakon vjenčanja ili kada ste uspjeli uštedjeti dovoljno novca. Ako niste opterećeni financijama, neka se vaša odluka u tom trenutku osloni na trenutni osjećaj, gdje vas zove instinkt. Važno je da se vi i vaš partner osjećate savršeno.

Autor: S.Š., Foto: Leonid and Anna Dedukh/Shutterstock