Jutarnja njega lica

jutarnja njega lica

Jutarnja ili večernja njega lica… Nije važno o kojem se dobu dana radi jer briga za ljepotu i njegu kože ne pita za vrijeme, o njoj je potrebno misliti ujutro i navečer. Podjednako je važno voditi računa kako o jutarnjoj tako i o večernjoj njezi lica.

Jutarnja njega lica je tretman koji obuhvaća nekoliko koraka kojih bi se svaka žena trebala držati, a s kojima će koža biti lijepa, mekana i podatna. Prije nanošenja šminke svako jutro nakon ustajanja potrebno je obaviti umivanje.

Jutarnjim umivanjem s kože se uklanjaju ostaci večernje kreme koju ste nanijeli prije spavanja. Nakon jutarnjeg osvježenja potrebno je nanijeti tonik bez tragova alkohola, koji se lagano uz pomoć vate natapka na kožu.

Kada se tonik osušio vrijeme je za hidratantnu kremu koja će koži pružiti potrebno osvježenje i ujedno poslužiti kao dobra podloga prije nanošenja pudera, ako se odlučite na make up ili ste ipak jedna od onih osoba koja voli pokazivati prirodni look.

Dnevna hidratantna krema koja se nanosi tijekom dana u sebi mora sadržavati zaštitni faktor koji će štititi od sunčevih zraka bez obzira o kojem se godišnjem dobu radilo. Dnevna krema služi kao zaštita kože lica, treba trajati cijeli dan i izdržati izlaganje raznim faktorima.

Nakon neprospavanih noći kada se u ogledalu mogu primijetiti tamni kolutovi ispod očiju, jasno je kako korektor i puder neće biti dovoljni. Prvo je potrebno pronaći način kako smanjiti oteklinu i ublažiti tragove neprospavane noći.

Smanjivanje otoka ispod očiju moguće je uz pomoć vrećica od čaja. Prvo treba pričekati da se ohlade i potom ih staviti na kapke i pričekati nekoliko minuta. Tek onda se može pokušati s korektorom i puderom koji će pomoći sakriti tamnije tragove.

Jutarnja njega lica podrazumijeva i dovoljnu količinu vode, a kako ne treba dozvoliti dehidriranje što će se osjetiti i na koži, pored hidratantnih krema jedan od načina kako voditi računa o ljepoti je ispijanje dovoljne količine vode.

Voda i česte aktivnosti dokaz su kako su je njegu kože lica pa i cijelog tijela nemoguće zamisliti bez pravilnih navika, a to je prehrana koja se bazira na voću i povrću te razne vježbe.

Autor: S.Š., Foto: Subbotina Anna/Shutterstock