Jogurt od jagoda za tijelo

jogurt od jagoda

Jagode u većini slučajeva, kad biste nekoga pitali koje mu je najdraže voće, spadaju u visoku skupinu. Zašto je to tako govori njen sam okus koji nas ostavlja bez daha. Donosimo vam kako napraviti jogurt od jagoda i za što sve dobro može poslužiti.

Ljekovitost u jagodama se krije još od davnina. Naime, u sebi sadrže velik postotak antioksidansa za što je zaslužan vitamin C. Inače, antioksidansi imaju sposobnost uklanjanja slobodnih radikala koji oštećuju stanice u cijelom tijelu pa i koži.

Prilikom kupnje obratite pozornost na izgled jagoda. Zdrave i neoštećene jagode bi trebale biti sa zelenom peteljkom te sam plod bi trebao biti crvene boje. Izbjegavajte one jagode gdje vidite da su im vrhovi zeleni ili bijeli jer je to znak da još nisu zrele ili su stare.

Jogurt je prirodni antibiotik koji u sebi sadržava sve potrebite vitamine i minerale koji su vrlo važni za naš organizam. Osim toga, sadrži i velik postotak vode koje nas opskrbljuje vlagom tako da će naša koža poslije jogurta biti mekana, regenerirana i hidratantna.

Jogurt je poznat i po tome što se poslije opekotina nanosi direkton na kožu smirujući tako njeno crvenilo i upalu.

Kako biste napravili jogurt od jagoda potrebno je očistiti prvenstveno jagode od peteljke i dobro ih oprati. Zatim ih treba izmiksati s mikserom kako bi dobile što kašastiji izgled. Jagode zatim pažljivo žlicom treba staviti u jogurt i postepeno miješati dok se smjesa ne stopi međusobno.

Pričekajte da smjesa odstoji nekoliko sati i nanosite je direktno na tijelo. Pomoću ovog jogurta od jagoda vaša će koža što češćom upotrebom postati vlažnija, zdravo sjajna te mladenačka iz razloga što će se sva dragocijena svojstva iz jagoda i jogurta pomiješati.

Koristite ovu masku kada primjetite da vam je koža suha ili oštećena od sunca kako bi se mogla brže i bolje regenerirati.

Autor: A.B., Foto: Valentyn Volkov/Shutterstock