Joga u uredu

joga u uredu

U ovo današnje moderno vrijeme kada smo svi ubrzani i puno vremena provodimo na poslu, teško se nositi s napetostima i stresom. Slobodno vrijeme obično provodimo na nekvalitetan način, bez puno fizičke aktivnosti. Pravo je vrijeme da zastanete i razmislite kako možete poboljšati vaše zdravlje. Na koji način možete opustiti mišiće vrata, leđa, ali i cijeloga tijela?

Isprobajte jogu u uredu! Ovim vježbama ćete ubrzo postići sklad duha i tijela, opustit ćete se i imat ćete više energije za svakodnevne obveze. Ukočenost, problemi s kralježnicom i stres će ubrzo nestati, a vi ćete se svakim danom osjećati sve bolje!

Za početak, pokušajte svakodnevno isprobati tehnike vježbanja disanja. Za vrijeme pauze na poslu, uzmite 15 minuta i napunite tijelo kisikom! Otvorite prozor i udahnite svježi zrak. Krenite s vježbama disanja. Udišite zrak na nos duboko sve do trbuha. Osjetite kako vam se trbušna šupljina puni zrakom. Zatvorenih očiju, prebacite zrak u pluća i izdahnite polako kroz usta. Ova tehnika će vas opustiti i osloboditi stresa i napetosti. Nakon nje imat ćete bolju koncentraciju i zadovoljniji ćete dočekati kraj radnog dana.

Razgibajte vratnu kralježnicu jer ona najviše pati kod stresa, napetosti, ali i sjedilačkog načina života. Kružite glavom deset puta u lijevu stranu pa deset puta u desnu stranu. Na pola kruga udahnite, a u zadnjem dijelu kruga, izdahnite. Opustit ćete vratne kralješke, potaknuti cirkulaciju i više nećete osjećati bolove u vratu.

Za uklanjanje bolova u rukama sjednite i ispružite ruke ravno ispred sebe. Opustite se, zatvorite čvrsto šake i udahnite. Izdahom otvorite šaku i ispružite prste prema van. Ponovite 20 puta. Ova vježba opustit će vam mišiće ruku i osloboditi vas bolova od nepravilnog položaja za vrijeme držanja miša.

Da bi opustili ramena ispružite ruke prema naprijed i podlaktice stavite u položaj tako da rukama dotaknete ramena. Nakon što ste dobili trokut, kružite ramenima dvadeset puta u jednu stranu i isto toliko puta u drugu stranu. U ramenima se nalazi najveća napetost koje često nismo ni svjesni. Ovom vježbom opustit ćemo ne samo ramena, već i cijelo tijelo.

Pokušajte s ovim jednostavnim vježbama za jogu u uredu koje možete izvoditi i kod kuće. Neka vam one uđu životnu rutinu i vaše zdravlje će vam biti zahvalno.

Autor: M.L., Foto: Dmitriy Shironosov/Shutterstock