Jelena Perčin

jelena perčin
Jelena Perčin

Ovu rođenu Dubrovčanku u Zagreb je dovelo obrazovanje. Ljubav prema glumi provlačila se kao neprekinuta nit iz djetinjstava i samo nastavila rasti do mjere u kojoj je Jelena 2000. odlučila da će gluma biti njen poziv i upisala Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu. Već nakon završene prve godine, njen san se počeo ostvarivati i prvi puta ste njen rad mogli vidjeti ako ste se kojim slučajem zatekli na Dubrovačkim ljetnim igrama u ljeto 2001.

Već sljedeće godine Jelena je podobro zagazila u glumačke vode kada je angažirana u Gradskom kazalištu Požega i zatim već sljedeće godine u Istarskom narodnom kazalištu. Kako je vrijeme prolazilo, samo je rasla kao glumica i mogli smo je gledati i na malim ekranima u omiljenim serijama iz domaće produkcije. Ekspresivna i odvažna uvlači nas u svijet svojih likova kako bismo se u njima na tren izgubili. Ugodno smo popričali sa mladom glumicom i pustit ćemo je da sama odgovori na nekoliko pitanja.

Kako bi opisala samu sebe?

Pa ne bi se baš opisivala zato što mislim da se ne mogu opisati u dvije rečenice. Mislim da sam kompleksnija od toga. Nema riječi koja me najbolje opisuje, to bi trebao biti rječnik.

U čemu pronalaziš inspiraciju? Na koji način biraš uloge?

Pa ne biram. Mi glumci u Hrvatskoj smo rijetko u prilici birati uloge. Ne sjećam se kada sam imala tu priliku zadnji puta. Igraš ono što dobiješ. Inspiriram se na razne načine. Što iskustvom, što poezijom, što književnošću, što glazbom… imam razne izvore.

Koje su po tebi najvažnije osobine koje djevojka i žena treba posjedovati da bi ostvarila svoje ciljeve?

Čast.

Kako bi opisala svoj stil?

Praktičnim.

Što je najvažnije na ženi?

Higijena.

Kako vidiš ravnotežu između praćenja trendova i osobnog stila?

Pa u financijskoj računici.

Koji su planovi za budućnost?

Neka me iznenadi.

Koliko ti vremena treba da se spremiš za polazak na jedan sasvim običan dan?

20 minuta do pola sata, ovisno koliko brzo dođe topla voda.

Što se trenutno vrti na tvojoj playlisti?

Etta James.

Koji ti je najdraži odjevni predmet?

Haljine svih dužina.

Koji bi savjet dala mladim curama i koji je najbolji savjet koji si ti ikada dobila?

Koji je najbolji savjet koji sam ja ikad dobila? Uf… Savjetovala bih im da rade na sebi, da nauče o sebi i uče općenito.

Jelena nosi glamurozne i egzotične kaftane renomiranog hrvatskog branda Croata. Na finoj svilenoj tkanini susreli su se motivi dalekih egzotičnih destinacija i hrvatski narodni motivi poput glagoljice. Doista odličan izbor za modernu i profinjenu mladu ženu koja se ne boji biti zamijećena.

 Autor: L.K.