Jednostavni trikovi za lijepu kosu

sjajna kosa

Lijepa i prekrasna kosa… To je cilj skoro svake osobe jer kosa se smatra jednim od zaštitnih znakova. Zato ne bi trebalo biti svejedno kakve će vam kvalitete biti vaše vlasi, hoće li kosa biti suha, oštećena ili možda previše masna. Postoje trikovi uz koje će vaša kosa uvijek izgledati čarobno.

Zanima li vas možda koji su to trikovi koji će vam pomoći da ne radite osnovne greške, a kojih prije niste ni bili svjesni? Vrijeme je da poslušate savjete nekoliko vrhunskih stručnjaka koji su otkrili tajnu lijepog izgleda kose.

Kako ćete tretirati svoju kosu ovisi o tome imate li dugu ili tanku kosu. Ako ste jedna od onih osoba koja se ne može zamisliti bez duge kose, bilo bi dobro da obratite pozornost na šampone s kojima perete kosu.

Donosimo vam par korisnih savjeta kako pravilno počešljati kosu, a da ju pritom ne lomite. Pogledajte video u nastavku:

Pokušajte pronaći šampone koji obiluju važnim vitaminima E i B te bakrom i cinkom. Zašto su važni ovi sastojci? Upravo oni pomažu povećati razinu keratina stvarajući pritom zaštitne blokove na vašoj kosi.

S vremena na vrijeme okušajte se tretmanima koji će pružiti dubinsku njegu vašoj kosi. Bilo bi dobro da pokušate s brazilskim tretmanima koji će pružiti bogati sloj ne samo morskih algi nego i aminokiselina. Ako želite da vam kosa izgleda duža koristite plosnate četke, a ne okrugle jer one uvijaju kosu i tako je skraćuju.

Jeste li vi jedna od onih osoba koja ima tanke vlasi? Vrijeme je da se okrenete posebnim metodama njege koje će vam pomoći. Ako imate tanku kosu pokušajte s upotrebom šampona koji u sebi imaju peptide ili aminokiseline. Oni su važni jer pomažu stimulirati rast kose i regenerirati sloj izumrle kože.

Odlučite li se za bojanje kose bilo bi dobro kada bi odabrali varijantu s bojom koja podsjeća na vašu prirodnu boju i tanke pramenove. To će biti look kao stvoren za vašu tanku kosu. Ne zaboravite na volumen koji će regenerirati vaše vrhove i šampon za suhu kosu.

Vi znate kakav tip kose imate i ravnajte se prema tome. Odaberite samo najbolje proizvode kako bi uvijek bili zadovoljni izgledom svoje kose s ciljem da uvijek bude lijepa, sjajna i zdrava.

Autor: S.Š., Foto: Valery Bareta/Shutterstock