Jednokratne pelene za bebe

prematanje djeteta

Za vrijeme trudnoće budući roditelji počinju razmišljati koje pelene će kupovati svom djetetu. S obzirom na to da je ponuda na tržištu velika, odluku nije lako donijeti. Kakve pelene koristiti za bebu? Zapravo je vrlo teško pronaći idealan omjer kvalitete i cijene , a najbolji način jednostavno ne postoji.

Ono što se savjetuje je da roditelji sami probaju i uvjere se koji način je za njih najbolji, jer svaki roditelj ima različitu razinu osviještenosti, kao što je i svakom roditelju nešto drugo primarno.

Najgore je slušati tuđa uvjerenja i stavove jer se vaši mogu u potpunosti razlikovati. Isto tako u većini slučajeva je dijete to koje donosi odluku jer ne odgovara svakom djetetu isti materijal, univerzalne veličine i slično.

Ponekad će djetetova koža reagirati osipom glutealne regije i crvenilom, zbog čega će roditelji pelene promijeniti, ali nisu uvijek pelene jedini krivac za takva stanja. Pelenski osip se ponekad ne događa isključivo zbog određenih pelena.

Roditeljima će biti uvelike lakše ako prihvate da se s rođenjem djeteta sve mijenja i da je najbolje pustiti vrijeme da pokaže što će i kako napraviti u kojim situacijama pa tako i koje pelene će najbolje odgovarati djetetu.

Novorođene bebe često mokre i uglavnom imaju stolicu nakon svakog podoja što zna biti malo naporno, ali uz dobre pelene i naviku i te se stvari brzo rješavaju.

Ono što je važno kod svakog prematanja voditi brigu o čistoći kože i zapamtiti da i ako dijete nije obavilo veliku nuždu pelenu treba promijeniti svaka tri sata. Kako će dijete rasti tako će se mijenjati i njegove potrebe, a roditelji će biti sve više sigurniji u sebe.

Ako se roditelji odluče za jednokratne pelene onda bi trebali znati da jednokratne pelene dolaze u različitim modelima jer svaki proizvođač ima svoju tehnologiju i izrađuje pelene tako da one budu što jednostavnije i praktičnije za upotrebu.

Jednokratne pelene su izrađene u skupinama 1-6, a skupine su određene težinom djeteta. Ono što je najveći nedostatak jednokratnih pelena je što one čine velik dio komunalnog otpada, a teško se razgrađuju.

Jednokratne pelene su jednostavne za korištenje jer ne zahtijevaju nikakve predradnje i nemaju naknadno razvrstavanje. One osiguravaju suhoću kože, a trošak upotrebe se ravnomjerno raspoređuje na vrijeme dok god dijete nosi pelene.

Autor: A.Z., Foto: mathom/Shutterstock