Jeans hlače za muškarce

jeans-hlace1

Jeans hlače jedan su od najpopularnijih modnih materijala. Danas su poznate jednako kao i kod samih početaka modne industrije. Njihovim širenjem, ovaj je modni trend postao sastavni dio svake modne kolekcije. Modne piste nezamislive su bez odjevnih predmeta od jeansa. Od najklasičnijih traper hlača, košulja, majica, obuće pa sve do modnih dodataka kao što su traper trake za kosu ili torbe.

Traperice su prava klasika među hlačama. Traper je oduvijek bio zanimljiv i udoban materijal, jednostavan za čišćenje i cjelokupno održavanje. Kada se tek počeo proizvoditi, uglavnom se koristio za izradu radnih odijela. Kasnije su ga tek ˝djeca cvijeća˝ proslavila kao temeljni odjevni predmet svake garderobe. Danas je traper postao toliko poznat da se ubraja u gotovo svaki dress code. Pristaju svim dobnim granicama, stoga je jeans jedan od rijetkih materijala koji nose stariji i mlađi, gotovo u jednakim modelima.

Ove sezone muške jeans hlače i dalje su in. Oduvijek je poznato da muškarci ne obraćaju toliku pažnju svom izgledu, barem ne u onolikoj mjeri koliko to rade žene. Njima je najvažnija udobnost i jednostavnost odjeće koju nose. Jeans hlače proizvode se u različitim modelima i bojama. Sami modeli traper hlača te njihov odabir ovise isključivo o ukusu i stilu.

Klasične traperice su tamno plave boje. Pristaju gotovo svim kombinacijama, jednostavnim majicama s kratkim rukavima i svečanijim košuljama. Pamučni materijali presudni su kod udobnosti koja je glavna karakteristika ovih hlača.Prvobitni materijal bilo je indijsko platno deblje strukture.

Osim plave boje koja je ujedno i najčešća, traperice se mogu kupiti u crnoj te u raznim ostalim bojama poput crvene, zelene ili smeđe. Izrazito je važno da se prema njihovoj boji usklađuju boje cipela. Za casual izlaske u gradske šetnje ili sportske aktivnosti idealni odabir obuće jesu tenisice laganijih materijala. Kako još uvijek traju vrući dani, nećete pogriješiti odaberete li otvorene sportske sandale.

Autor: D.Š. Foto: riaua/Shutterstock