Japansko iscrtavanje obrva

lijepa žena

Skoro da i nema žene koja je u potpunosti zadovoljna svojim obrvama zbog čega čupa obrve, a probleme predstavljaju svijetle obrve, obrve s rupama od ožiljaka, rijetke i loše počupane obrve. Obrve su okvir lica, a japanskim iscrtavanjem obrva se preskače svakodnevno naporno oblikovanje obrva.

Japanskim iscrtavanjem obrva se postižu dugotrajni rezultati, a ova tehnika spada u kategoriju polutrajnog make upa. Ovom se metodom omogućuje dobivanje prirodnog izgleda obrva te se dlačice ne čupaju već se samo iscrtavaju.

Rezultat je prirodan izgled, a razlika između nacrtanih i običnih obrva je nevidljiva s obzirom na to da se svaka dlačica crta na onom mjestu na kojem prirodna obrva nedostaje.

Prednost tretmana je što se obrve ne mogu izbrisati i postojane su čak i nakon kupanja. Lice s iscrtanim obrvama izgleda vedrije i mlađe, a obrve su u potpunosti prilagođene licu osobe.

Postupak se sastoji od nekoliko koraka, a u prvom koraku se radi procjena trenutnog stanja obrva te se savjetuje o željama. Nakon toga slijedi drugi korak u kojem se radi digitalni izračun simetrije, slikanje i ocjena.

Za početak se uz pomoć olovke iscrta probna forma obrva kako bi osoba mogla izabrati onaj oblik koji joj se najviše sviđa, a kada se završi s probnim crtanjem bira se boja koju se oblikuje prema boji tena, željama klijentice i prirodnim dlačicama obrva. Tek nakon svega toga se kreće s postupkom iscrtavanja.

Svi instrumenti za iscrtavanje moraju biti sterilni, a pigmenti koji se nanose moraju biti certificirani i testirani po standardima Europske Unije što znači da ne smiju imati teške metale i AZO boje te svi pigmenti moraju biti hipoalergeni.

Nakon što se boja umiješa pričvršćuje se na instrument kojim se crta jedna po jedna dlačica kako bi obrve izgledale potpuno prirodno. Cijeli postupak traje oko sat vremena, a najviše vremena se gubi na probno crtanje i pripremu. Unos pigmenata u kožu je vrlo plitak zbog čega nakon tretmana nema otečenosti i krvarenja, a ako je osoba vrlo osjetljiva može nakon tretmana koristiti kremu koja će ublažiti bol.

Nakon tri tjedna se radi korekcija, a kod mješovite i masne kože su potrebne dvije korekcije. Trajnost obrva je oko dvije godine, a ovisni o izlaganju UV zrakama i tipu kože.

Autor: A.Z., Foto: AXL/Shutterstock