Jako korisni modni savjeti za muški spol

Dečko na kauču, Foto: Dean Pelić

Ako ste jedan od onih muškaraca koji ne prati modu i moda ih ne zanima, na pravom ste mjestu. Saznat ćete sve što trebate znati o muškom odijevanju, jer i muškarci se trebaju odijevati skladno, lijepo i primjereno. U nastavku donosimo korisne savjete koji će vam pomoći pri odijevanju svakoga dana. Uz njih ćete se zasigurno osjećati bolje i imat ćete više samopouzdanja.

Remen i cipele uvijek moraju ići zajedno

Pripazite da vam boja remena i cipela ne odskače, oni moraju biti dobro iskombinirani. U protivnom biste mogli pogriješiti s cijelom odjevnom kombinacijom. Držite se crne, smeđe ili boje konjaka jer njih je najlakše kombinirati zajedno. Sve ostale boje donijet će vam ipak malo više stresa i muke jer ćete morati duže tražiti primjereni remen ili cipele.

Uskladite košulju i kravatu

Još prije nekog vremena modni znalci su tvrdili da uz košulju obvezno mora ići i kravata u istoj boji jer inače su u pitanju modne greške. No, s obzirom na to da se vremena mijenjaju, tome danas više nije tako. Danas se čak preporučuje igranje s nekoliko boja kako biste bili što originalniji. No, ipak, uvijek budite sigurni da su kravata i košulja u skladu, bilo bojom ili stilom. Poigrajte se kravatom s dijagonalama ili točkicama, ali pazite da ne odskače bojom.

Čarape

Iako se čarape u mnogim kombinacijama ni ne vide, budite oprezni u slučaju kada će se vidjeti. Stoga, izbjegavajte bijele čarape jer gotovo da ne postoji prigoda za koju bi one bile primjerene. Možda jedino kod odlaska na tenis.

Sat

Sat je odličan dodatak koji nadopunjuje svaki stil i mnogi modni stručnjaci savjetuju da ga mora imati svaki muškarac. No, on isto tako mora biti usklađen s ostatkom odjeće. Želite li izbjeći muke s kombinacijama, birajte sat s metalnim remenom koji će odgovarati svakoj kombinaciji.

Naočale

Naočalama možete lako i jednostavno pokazati svoj stil, osobnost i kreativnost. Naočale ne služe samo da bi popravile vid, već mogu popraviti i cjelokupni stil. Potrudite se i odaberite one koje će pristajati vašem obliku lica, stilu i osobnosti.

Autor: M.L., Foto: Dean Pelić