Jačanje imuniteta prirodnim putem

pojacanje imuniteta

Imunosni sustav kontrolira tijelo, poput nevidljive vojske, i neprestano se bori protiv bakterija, virusa i drugih neprijatelja koji onečišćuju organizam. Za zdravlje je važno jačanje imuniteta. Samo ćete tada biti zaštićeni od infekcija i brzo ozdraviti kad se razbolite.

Prvi je korak snažna imunosnog sustava promjena shvaćanja simptoma. Unatoč raširenu vjerovanju, uobičajeni su simptomi (kašalj, visoka temperatura, curenje iz nosa, iscjedci ili nadraženi želudac i drugi) znakovi da imunosni sustav pravilno radi. Lijekovi koji ublažavaju simptome bolesti oštećuju imunosni sustav i umanjuju njegovu prirodnu sposobnost izlječenja.

Liječenje simptoma nije svrha prirodnih pristupa. Pretpostavka je preventivnih mjera i temelj svih prirodnih metoda ojačati imunosni sustav dok ste zdravi kako bi se uspješno borio protiv uljeza.

Nekoliko čimbenika slabi imunosni sustav. Primjerice, dok spavate, tijelo se obnavlja, pomlađuje i zacjeljuje. Tada i stanice ubojice kreću u akciju i bore se protiv infekcije i stranih tijela u organizmu.

Ne spavate li dovoljno, taj važni dio imunosnog sustava ne može pravilno funkcionirati i smanjuje se broj stanica ubojica u tijelu, što znači da ste skloniji infekcijama.

Izreka Ono si što jedeš najistinitija je kad je riječ o zdravlju imunosnih tjelesnih mehanizama. Hranjivi su sastojci važni za svaki dio imunosnog sustava.

Depresija, nesreća i tjeskoba slabe imunitet. Znanstvena su istraživanja nekoliko puta dokazala da pozitivni i veseli ljudi imaju jači imunosni sustav. Logično je zaključiti da treba izbjegavati ili naučiti svladavati sve navedene elemente koje slabe imunosni sustav želite li pospješiti imunitet.

Imunitet ćete najbolje ojačati pravilnom prehranom, opuštanjem i izbjegavanjem toksina iz okoline (često idite na svjež i neočišćen zrak i jedite organsku hranu).

Imunosni sustav trebate ojačati kad vam tijelo počne slati razne signale da je imunosni sustav ugrožen. Neki od signala su bezvoljnost, iscrpljenost, česte infekcije (zdrava se odrasla osoba prehladi oko 2 do 3 puta u godini; razbolite li se više od četiri puta u godini, vaš je imunosni sustav u opasnosti).

Ako dobivate upale ili alergijske reakcije bilo gdje na tijelu, rane vam sporo zacjeljuju, imate kronični proljev, oralne gljivične infekcije ili druge kandidijaze (prekomjeran rast gljivica u tijelu) ili su se pojavile vaginalne gljivice, imunitet vam je oslabio i morate ga nabildati!

Autor: S.G., Foto: Piotr Marcinsk/Shutterstock