Istarska regata, prikaz skipera diljem svijeta

Regata u tijeku, Foto: Sailorbill/Flickr

Svake se godine tradicionalno održava poznata regata gdje često zna sudjelovati velik broj jedrilica, a tu možemo ubrojiti 30 jedrilica iz Slovenije, Hrvatske i Italije. Dakle kao što se može primjetiti radi se o međunarodnoj regati gdje sudjeluju skiperi iz više zemalja.

Ako ste se kojim slučajem našli na sjevernom dijelu Jadrana, a inače ste ljubitelj brodova, pogotovo jedrilica tada vam savjetujemo da pogledate ovu regatu koja zna biti poprilično zanimljiva. Recimo da tijek odvijanja ovisi o vremenskim (ne)prilikama.

Povorka brodova kreće iz Rovinja, a završava u Puli. Organizatorima ove manifestacija smatraju se jedriličarski klub Uljanik Plovidbu te umaški Fiadaru 1975 i rovinjski Maestral Ronhil. Radi se o poprilično velikom događaju koji svake godine privuče velik broj zainteresiranih.

Istarska regata ima svoje posebnosti, a vjerujemo da se najveći dio njih upravo odnosi na nevjerojatnu obalu koju svi sudionici prolaze, a da ne spominjemo nevjerojatno čisto more i prekrasnu okolinu.

Možemo slobodno reći kako nam ovakve regate služe na ponos i čast jer se radi o jedinstvenoj prilici da pokažemo svijetu još jednom kakvu obalu imamo i čime zapravo baratamo.

Istarska regata jedinstvena je prilika pokazati kakvi su naši skiperi, koliko su vješti i mogu li se uhvatiti u koštac s onima koji sudjeluju na regatama diljem svijeta.

Vjerujemo kako nakon par odvoženih utrka po nimalo mirnim uvjetima imamo vozače koji su spremni uhvatiti se u koštac s najgorim mogućim uvjetima u drugim morima, pa čak i oceanima. Istarska regata prilika je da vidite pored stranih stručnjaka i naše vozače na djelu, odnosno koliko su dobri u odnosu na Slovence i Talijane.

Nađete li se u to vrijeme u Istri, ostanite i osvjedočite se u sposobnost svih onih koji su odlučili odvoziti ovu regatu.

Autor: S.Š.  Foto: Sailorbill/Flickr