Ispucali vrhovi kose, kako ih spriječiti

ispucali vrhovi
Ispucali vrhovi, Foto: coka/Shutterstock

Privlačna, sjajna i njegovana kosa želja je svake žene. Bila ona mlađa ili starija, gotovo da ne postoji ona koja ne voli izgledati kao da je upravo izašla iz frizerskog salona. Međutim, loše pranje, česta bojanja, ravnanja, kovrčanja i vezanja u različite frizure često uzrokuju probleme kod kvalitete same kose.

Ispucali vrhovi kose jedan je od najčešćih problema kad govorimo o kosi. Zašto se javljaju i kako ih možemo spriječiti? Mogu se javiti već kod samog pranja. Nikako ne preporučamo pranje hladnom ili vrućom vodom. Tako vam se kosa može osušiti, a kad je suha, vrhovi joj pucaju. Pravilo zlatne sredine u ovom je slučaju savršen izbor.

Otkrijte lijek za ispucale vrhove kose:

Osim kvalitetnog šampona, obavezan je regenerator, posebno ukoliko bojite svoju kosu. Prilikom njihovog nanošenja, nemojte koristiti nokte kako ne biste oštetili vlasište. To bi mogao biti razlog pucanja. Nakon pranja, najbolje bi bilo ostaviti kosu da se sama osuši. Često nam gust raspored, mnogo obaveza ne ostavljaju priliku da si to priuštimo.

Osim toga, primorane smo koristiti sušilo. Ono ne samo da uništava vrhove kose, već ju isušuje i ona gubi sjaj. Koristite li sušilo češće od tri puta dnevno, kupite ono koje nema više od 200 stupnjeva. Sve iznad toga je previše i ne smije se toliko često primjenjivati.

Prije tretiranja, obavezno koristite sprejeve, maske i lakove koji kosi daju dodatnu zaštitu. Kod nepravilnog pranja ona joj je uskraćena, te joj je potrebna njega iz nekog drugog izvora. Danas postoje različiti preparati koji su namijenjeni isključivo za kosu prilikom ravnanja ili kovrčanja. Hranjive tvari koje se nalazi u njima obogaćuju kosu, izgleda kvalitetnije i ljepše.

Silikonski sastojci na prirodan način maste kosu, sprječavajući dodatno oštećivanje. naravno, pod ovim silikonskim sastojcima ne podrazumijevamo one koji sadrže alkohol jer on isušuje.

Da biste najučinkovitije spriječili ispucale vrhove, redovito šišajte kosu, minimalno svaka dva mjeseca. Kod šišanja, vaš će frizer provjeriti koliko je kosa oštećena i treba li joj dodatna njega.

D.Š., Foto: coka/Shutterstock