Intiman život roditelja

intiman život roditelja

Volju i želju za vođenjem ljubavi mnogi roditelji gube već na samu pomisao da bi ih djeca mogla čuti i vidjeti. Osim toga, tu je prisutna i neispavanost koja je jedna od najvećih kočnica. No kako bi imali zdravu vezu, ne smijete si uskraćivati užitke koji vas čine parom. U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta za intiman život i što znači intiman život roditelja.

Koliko god vam nalaženje vremena za intimne odnose može zvučati kao nemoguća misija, pored brojnih obaveza koje tijekom dana imate, oni su ipak mogući. Samo je bitno da svoje vrijeme organizirate prema prioritetima.

Organizirajte svoje vrijeme tako da provodite više vremena s partnerom, te neka vam djeca ne budu prepreka u zajedničkom vremenu.

Kako bi pronašli što više vremena za sebe, savjetujemo vam da idete rano u krevet, kao i da idete u krevet zajedno. Ukoliko tijekom večeri nemate snage za intimnosti s partnerom, savjetujemo vam da djecu pošaljete kod bake i djeda, ili da ih pošaljete za vikend kako bi imali u potpunosti mir za sebe, kako bi se mogli odmoriti.

Kada imate malu djecu, teško je pomisliti na intimnost s partnerom, kao i na čistu i urednu kuću. U doba kada su djeca mala, roditelji nemaju ni malo privatnosti i vremena za sebe.

Kako bi si počeli stvarati prostor za sebe od najranijih dana djeteta, važno je da ih učite da oni imaju svoj prostor i da vas dijele vrata koja moraju poštovati i za koja postoje pravila, te da ne mogu samo tako ulaziti.

Najveća prepreka za intimne odnose je tišina koja mora biti za vrijeme intimnog odnosa. No kako bi si olakšali tu situaciju savjetujemo vam da prvo istestirate krevet, te ga namjestite ukoliko ispušta zvukove i uključite laganu muziku.

Roditelji koji dobiju malu bebu, na početku muku muče s intimnim odnosima u sobi gdje se nalazi njihova beba. Kako se ne bi loše osjećali budući da se želite opustiti s partnerom, bilo bi dobro da odete u drugu prostoriju. Tako ćete se moći uživati sa svojim partnerom. Važno je održati intiman život kako bi oboje bili sretniji.

Autor: A.Z., Foto: auremar/Shutterstock