Insanity Workout Program

trbušnjaci
Trbušnjaci, Foto: Andresr/Shutterstock

Insanity Workout Program najnoviji je program vježbanja koji brzinom svjetlosti zahvaća sve više zemalja u svijetu. Kako živimo ubrzanim načinom života gdje osim posla i obitelji nemamo vremena za ništa drugo, posebno je važno voditi računa o svom zdravlju koje je u uskoj vezi s vježbanjem. Insanity program usmjeren je prema najupornijima i onima koji imaju jaku želju za uspjehom.

Poznati način vježbanja osmislio je Shaun T, koji ulazi u kategoriju najboljih svjetskih fitness trenera u posljednjih nekoliko godina. Njegova snažna volja pokazala se i više nego isplativom, jer zahvaljujući ideji koja je krenula od njega teretane diljem svijeta provode program koji obuhvaća sve više poklonika.

Taj naporni način rada podrazumijeva izdržljivost i izvlači zadnje atome snage, zbog čega nije za one koji nemaju kondiciju i koji se nisu naučili na naporno vježbanje. Insanity je usmjeren prema izdržljivima sa stečenim navikama vježbanja.

Osim što izvlači i posljedni atom snage, a neke dovodi do krajnjih granica izdržljivosti, za sve one koji izdrže stvara se nevjerojatna kondicija i snaga. Kada završite s programom, postajete svjesni kako ste u sebi imali i više nego što ste očekivali. Insanity pomiče granice uobičajenog i normalnog.

Program traje 60 dana i vježba se svaki dan osim nedjelje koja služi kao odmor. Svaki sat traje 45 minuta, a osim volje i kondicije potrebno je držati se odgovarajuće prehrane kako bi mogli izdržati naporan tempo.

Insanity program obuhvaća 10 različitih programa. Fit test ispituje kondiciju svake osobe koja se odluči na vježbanje. Radi se na prvi dan, a zatim se ponavlja nakon dva tjedna.

Tu su još: Cardio Power & Resistance, Plyometric Cardio circuit, Pure Cardio & Abs, Cardio Recovery & Max Recovery, Cardio Abs, Core Cardio & Balance, Max Interval Plyo i Max Cardio Conditioning & Abs.

Insanity djeluje agresivno na cijeli organizam i počinje ga mijenjati već od prvog dana vježbanja. U svakom od navedenih programa prisutno je istezanje. Skoro cijeli program se oslanja na kardio vježbe.

Autor: S.Š., Foto: Andresr/Shutterstock